15.7.2015 13:18

Η Χίος μυείται στο «street art» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ

Ο άλλοτε κενός τοίχος στην παραλιακή του Βροντάδου και συγκεκριμένα στο Γούβι έδωσε το έναυσμα. Η διαφορετική αισθητική που προστέθηκε στον γκρίζο μέχρι τότε τοίχο του Πετροκάραβου, μέσα από τη ματιά της ομάδας «Rea-lly ?Team» των Π. Ξυνταριανού και Μ. Κοπριτέλλη, αποτέλεσε ουσιαστικά την αφορμή  για την έναρξη του πρώτου γόνιμου διαλόγου στο πλαίσιο της Δημοτικής Ενότητας Χίου ώστε η πόλη να ξεκινήσει αργά αλλά σταθερά να δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να δώσουν χρώμα και ζωντάνια, σε ακαλαίσθητα μέχρι σήμερα σημεία.

Σε διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε το μεσημέρι της Τρίτης, τα μέλη της δημοτικής κοινότητας παρουσία του Π. Ξυνταριανού αποφάσισαν να αναζητήσουν διεξοδικά όλα τα στάδια προκειμένου να δοθεί η άδεια αλλά και να βρεθούν οι απαραίτητοι χορηγοί ώστε η νεαρή ομάδα να μπορέσει να αποτυπώσει σε κεντρικά σημεία της πόλης τη δημιουργική της σκέψη αλλά και το εξαίρετο ταλέντο της.

Όπως ειπώθηκε προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η ομάδα θα πρέπει να είναι πρώτον η απαραίτητη άδεια για την επέμβαση στην επιχειρούμενη επιφάνεια αλλά και η διασφάλιση των μέσων, δηλαδή των υλικών, που θα χρησιμοποιηθούν για την αποτύπωση του σχεδίου.

«Η τέχνη του δρόμου, θα απασχολήσει την Ελλάδα στο άμεσο μέλλον. Ήδη η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι από εκείνα τα αστικά κέντρα που μυούνται σε μία τέχνη που έχει να δώσει πολλά και κυρίως αλλάζει την οπτική με την οποία βλέπουμε ορισμένα κεντρικά σημεία της πόλης», ανέφερε ο Π. Ξυνταριανός, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η Χίος θα πρέπει να μυηθεί στο «street art» αφού εκτός των άλλων αποτελεί και ένα ειδικό είδος τουρισμού.

Με την άποψη της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χίου Α. Χρυσούλη ότι η πόλη δεν πρέπει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη, συντάχθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου, αποφασίζοντας κατ’ αρχήν να παραπέμψουν το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ώστε ο Δήμος να συνηγορήσει θετικά σε αυτό το εγχείρημα και να ξεκινήσει να αναζητά τα κατάλληλα μέσα για την υλοποίησή του.

Τα διάφορα έργα της «Rea-lly? Team» μπορείτε να δείτε στο facebook

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ