24.6.2015 16:09

«Η Χίος μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για την κρουαζιέρα» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΜΕΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΛΙΜΕΝΑ ΧΙΟΥ ΖΗΤΑ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ Η ΕΝΩΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΡΟΥΖΙΕΡΑΣ

Τρόπους και τεχνογνωσία για το πώς η Χίος θα μπορέσει άμεσα να ενταχθεί στα δίκτυα των κρουαζιέρων, μετέφεραν τα στελέχη της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας που το πρωί της Τετάρτης συναντήθηκαν με υπερησιακούς παράγοντες του νησιού.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον των ξέρων τουριστικών πρακτορείων προκειμένου να συμπεριληφθεί η Χίος στον τουριστικό χάρτη της κρουαζιέρας, οι Έλληνες πλοιοκτήτες που βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο νησί μας απηύθυναν έκκληση προκειμένου η τοπική κοινωνία να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να αξιοποιηθούν υποδομές, όπως το λιμάνι των Μεστών, που χρόνια τώρα παραμένουν ανεκμετάλλευτες σε βάρος του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Τα δεδομένα

Αναλύοντας τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στον χώρο της κρουαζιέρας ο πρόεδρος της Ένωσης Θ. Κόντες μιλώντας στον «π» μετέφερε το ενδιαφέρον των tour operators να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους νέους προορισμούς όπως τη Χίο.

Αυτό όπως εξήγησε ο ίδιος θα μπορούσε να γίνει μέσα από την ένταξη της Χίου σε ένα κυκλικό πρόγραμμα κρουαζιέρας που θα ξεκινάει από την Αλεξανδρούπολη και θα διέρχεται από Μυτιλήνη, Χίο, Κουσάντασι, Μύκονο, Λήμνο, Σαμοθράκη και θα επιστρέφει Αλεξανδρούπολη.

Να γίνουν τα βασικά

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας με στελέχη και παράγοντες της Χίου αυτό το οποίο προέχει είναι να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση των επιβατών στο κεντρικό λιμάνι της Χίου.

Αναφερόμενος στις βασικές προτεραιότητες ο κ. Κόντες ανέφερε επιγραμματικά ότι θα πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί το σύστημα διαχείρισης ασφάλεια του λιμένα, να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παραλιακή ζώνη, να δημιουργηθούν infokiosk σε κεντρικά σημεία της πόλης, να βρεθούν οι κατάλληλοι ξεναγοί που θα συνοδεύουν τους επισκέπτες στις ημερήσιες εκδρομές τους σε κεντρική και νότια Χίο, καθώς και να διατηρείται καθαρή η πόλη και το λιμάνι. 

ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ "π" ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ