19.3.2013 11:36

Η εγκατάλειψη μας κοστίζει ακριβά

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΓΚΑΤΕΛΛΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Την εκταμίευση του ποσού των 12.000 ευρώ ως πίστωση για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους της πόλης αποφάσισε στην πρόσφατη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πολ. Λαμπρινούδης το πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα Ι.Χ. και δίκυκλα παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις επιβαρύνοντας αισθητά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης αφού καταλαμβάνουν σημαντικά αριθμό θέσεων στάθμευσης.

Ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος είναι το γεγονός ότι μέσα στο 2012 η Δημοτική Αστυνομία, στην ευθύνη της οποίας ανήκει η απομάκρυνση των «αδέσποτων» Ι.Χ., εντόπισε συνολικά 440 οχήματα, εκ των οποίων απομάκρυνε τα 368 έπειτα από ανάρτηση έγγραφης ειδοποίησης.

«Η πόλη εξαιτίας της δόμησής της έχει ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό φόρτο. Δεν φταίει όμως μόνο αυτό. Φταίνε και οι πολίτες της Χίου που θέλουν να παρκάρουν το αυτοκίνητο έξω από τον προορισμό τους. Εξαιτίας αυτής της νοοτροπίας έχουν υποβαθμιστεί οι περιφερειακοί χώροι στάθμευσης. Αν σε αυτό προσθέσουμε και τις εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα Ι.Χ. τότε καταλαβαίνουμε γιατί έχουμε φθάσει ως εδώ. Αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης τότε κάθε χρόνο το ποσό που θα αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για την απομάκρυνση αυτών των οχημάτων θα αυξάνεται συνεχώς», είπε ο κ. Λαμπρινούδης αποσπώντας τη σύμφωνη γνώμη των συμβούλων συμπολίτευσης και αντιπολιτεύσης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ