15.9.2016 13:26

Η απόφαση της δικαιοσύνης για τα επιδόματα τυφλότητας

4 ΕΤΗ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΦΕΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΡΚΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΟΧΟΙ 79 ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Με βαριές καμπάνες σε 79 ασθενείς και την Οφθαλμίατρο του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου της Χίου συνοδεύτηκε η απόφαση του 3μελούς Πλημμελειοδικείου Χίου για την πολύκροτη υπόθεση των επιδομάτων τυφλότητας.

Από τους 120 κατηγορούμενους ένοχοι κρίθηκαν οι 79 καθώς τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή  και αναγνώριση ελαφρυντικού κατά το άρθρο 842 Α του Ποινικού Κώδικα.

Οι αθώοι

Το Δικαστήριο έκρινε ως αθώους 9 ασθενείς που απεβίωσαν πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, 19 ασθενείς που απεβίωσαν αφού ασκήθηκε η ποινική δίωξη και πριν εκδικαστεί η υπόθεση. Επίσης 6 ασθενείς κρίθηκαν αθώοι παμψηφεί ως προς την ύπαρξη δόλου και 7 άτομα κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος της εξ αριστερών Δικαστή που ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι.

Η πρωτόδικη καταδίκη της Λεμονιάς Βαρκάρη

Σε ότι αφορά στην ιατρό του Νοσοκομείου Λεμονιά Βαρκάρη, που κάθισε στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για παροχή επιδομάτων σε 8 ασθενείς, το Δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη της με ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών. Το Δικαστήριο αποφάσισε 1 έτος φυλάκισης ανά περίπτωση όμως στη γενική ποινή η απόφαση ήταν 1 έτος ως ποινή βάσης και 6 μήνες για κάθε περίπτωση ασθενή, δηλαδή 4 έτη και 6 μήνες.

Το Δικαστήριο αποφάσισε να καταστήσει την ποινή εφέσιμη με ανασταλτικό χαρακτήρα για 4 έτη και 6 μήνες με την προϋπόθεση του άρθρου 100 του Π.Κ. που προβλέπει ότι η Ιατρός θα πρέπει να τεθεί υπό επιτήρηση Επιμελητή Κοινωνικής Αρωγής.

Κατά τη διάρκεια του Δικαστηρίου το Δημόσιο δεν παρέστη ως πολιτικός ενάγων.

Η σύνθεση του Δικαστηρίου

Πρόεδρος: Μαρία Τομπάζη

Εκ δεξιών Πρωτοδίκης: Ουρανία Καραντζίκη

Εξ αριστερών Πρωτοδίκης: Αιμιλία- Ελένη Χατζηκώστα

Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών: Αθανάσιος Γεωργάκης

Γραμματεία: Ελένη Πούμπουρα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ