29.7.2016 10:37

Η ανακύκλωση πέτυχε στα πανηγύρια!

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τους δρόμους για τα πανηγύρια παίρνει η υπηρεσία καθαριότητας που καθημερινά εντοπίζει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για αύξηση της ποσότητας των ανακυκλώσιμων υλικών. Είτε με τη συνεργασία των πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων, είτε χωρίς αυτά οι υπάλληλοι της υπηρεσίας το τελευταίο διάστημα στήνουν καρτέρι μετά από κάθε μεγάλο ή μικρό πανηγύρι στα χωριά της Χίου.

Η περίπτωση του Δαφνώνα

Η πεπατημένη των προηγούμενων ημερών ακολουθήθηκε και στην περίπτωση του μεγαλύτερου πανηγυριού στη Χίο, αυτό του Δαφνώνα. Το κοντέρ της υπηρεσίας κατέγραψε 500 κιλά γυαλί από συσκευασίες ούζου και κρασιού, 50 κιλά αλουμίνιο από συσκευασίες αναψυκτικών και 40 κιλά πλαστικά από διαφόρου είδους συσκευασίες.

Και δώρα σε όσους ανταποκρίνονται

Σε μία προσπάθεια να μειωθούν τα απορρίμματα που οδηγούνται στον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου, η υπηρεσία καθαριότητας ξεκίνησε από την αρχή του καλοκαιριού την προσέγγιση των διοργανωτών των πανηγυριών είτε πρόκειται για εκκλησιαστικά συμβούλια είτε για πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία.

Η υπηρεσία θέλοντας να δημιουργήσει επιπλέον κίνητρα, έπειτα από κάθε συνεργασία ζητά από τους διοργανωτές να της υποδείξουν οποιοδήποτε δώρο επιθυμούν αξίας έως 150 ευρώ που χρηματοδοτείται από τα ανταποδοτικά τέλη των ανακυκλώσιμων υλικών.

«Προσπαθούμε να περάσει στη συνείδηση του κόσμου ότι η ανακύκλωση μας αφορά όλους. Δεν κοστίζει τίποτα σε όποια σωματεία πραγματοποιούν πανηγύρια να έρχονται σε επαφή μαζί μας και να συνεργάζονται για το καλό του νησιού», ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης.

Ήδη πάντως οι υπάλληλοι της υπηρεσίας εργάζονται πυρετωδώς για τον 15Αυγουστο αφού έχουν επιλεγεί μεγάλα πανηγύρια όπως αυτά του Πυργίου, της Καλλιμασιάς, του Χαλκειούς και του Βικίου, των οποίων τα απορρίμματα θα οδηγηθούν στην ανακύκλωση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ