21.1.2013 14:32

(HXOΣ): Νέα επίδειξη μονοπωλίου από την Olympic Air

ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΜΕΣΩ ΛΕΣΒΟΥ

Με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης «Οδυσσέας Ελύτης», ταξίδεψαν σήμερα το μεσημέρι για Αθήνα οι επιβάτες της πτήσης 765 της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση η εταιρία στις 10:30 το πρωί έστειλε έγγραφο στον αερολιμένα της Χίου ότι η πραγματοποίηση του δρομολογίου από Χίο για Αθήνα θα γίνει μέσω Μυτιλήνης.

Προκειμένου να δικαιολογήσει αυτή την πρακτική η εταιρία ανακοίνωσε στους επιβάτες ότι θα τροποποιήσει το δρομολόγιο προκειμένου να αποβιβάσει 2 τεχνικούς της εταιρίας στο γειτονικό νησί.

«Αν ήθελαν όντως να στείλουν τεχνικούς της εταιρίας στη Μυτιλήνη γιατί δεν το έκαναν μέσω της απευθείας πτήσης της Μυτιλήνης;», σχολίαζαν οι επιβάτες στον «π».

Αυτό πρακτικά σημαίνει επιπλέον καθυστέρηση στην άφιξη των επιβατών στην Αθήνα τουλάχιστον κατά μία ώρα, γεγονός που σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τη σχέση μεταξύ επιβάτη και αερομεταφορέα δεν επισύρει καμία ποινή στην εταιρία.

«Αν η καθυστέρηση δεν υπερβεί τις 3 ώρες τότε δεν υπάρχει καμία επιβολή κυρώσεων. Αν μιλάμε για καθυστέρηση πάνω από αυτό το χρονικό πλαίσιο τότε η αποζημείωση στον επιβάτη φθάνει τα 300 ευρώ», σχολίασε μιλώντας στον «π» ο Αερολιμενάρχης Χίου.

Αυτό που απομένει να αποδειχθεί και στην πράξη είναι αν η εταιρία όντως λέει αλήθεια για τη σημερινή τροποποίηση ή το σημερινό περιστατικό ακολουθεί προάγγελο κακών ειδήσεων για την αεροπορική σύνδεση της Χίου με την Αθήνα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ