2.4.2013 12:46

“Χρυσο. . . κάραβο” το Γούβι

• ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Αυθαίρετες και αναγκαία κατεδαφιστέες συνεχίζει να χαρακτηρίζει τις παρεμβάσεις στο Γούβι του Βροντάδου η Κτηματική Υπηρεσία μετά και την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου που οδηγεί τον Δήμο στην καταβολή χρηματικής αποζημίωσης 100.000 ευρώ, καθώς οι εργασίες θεωρούνται αυθαίρετες. 

Έπαθαν πλάκα

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε διάρκεια 6 μηνών τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου κλήθηκαν να ασχοληθούν με το ζήτημα των αυθαιρέτων κτισμάτων στην περιοχή Γούβι (Πετροκάραβο) του Βροντάδου, κυρίως επειδή χαρακτηρίστηκαν αυθαίρετες οι παρεμβάσεις του αναψυκτήριο (που δεν υπάρχει)  και των κερκίδων περιμετρικά του μικρού λιμένα.

Η υπόθεση είχε απασχολήσει το Δήμο και τον Οκτώβριο όταν τρία διαφορετικά έγγραφα  της Κτηματικής τον καλούσαν να απολογηθεί για τις παρεμβάσεις στο Γούβι Βροντάδου, που ξεκίνησαν επί δημοτικής αρχής Μεννή το 1984, ολοκληρώθηκαν το 1985 και παραδόθηκαν προς χρήση το 1999.

Πρόστιμο και επαναφορά  

Η Κτηματική Υπηρεσία αξίωνε την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης περίπου 120.000 ευρώ αλλά και την αφαίρεση από την περιοχή όλων των έργων που σχετίζονταν με τις αυθαιρεσίες που η ίδια επικαλείται. Παρόλα αυτά, ο Δήμος δέχθηκε την προσφυγή στα Δικαστήρια, αρνούμενος να προβεί σε αποκατάσταση του χώρου 20 χρόνια μετά!  

Η δίκη

Τον περασμένο μήνα έγινε το πρώτο Δικαστήριο και στο Δήμο Χίου επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ. Όπως η υποστήριξε η κ. Αλοιμόνου στη χθεσινή συνεδρίαση, στην απόφαση αυτή οδήγησε και η κατάθεση του τότε υπεύθυνου του έργου Λ. Καρακούρου ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Δημοτική Αρχή Μεννή το 1985 δεν είχε καμία άδεια για τη δημιουργία αναψυκτηρίου και κερκίδων.

Έτσι με χθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμος Χίου θα ορίσει δικηγόρο προκειμένου το θέμα να δικαστεί και σε επίπεδο Εφετείου με την ελπίδα ότι τελικά θα γλυτώσει τον σκόπελο των 100.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ