17.11.2015 15:13

Χριστούγεννα με… ρεφενέ

Με άδειες τσέπες αποχαιρετά το 2015 ο Δήμος Χίου που ακόμα και στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης αναζητά χορηγούς προκειμένου τουλάχιστον στα κεντρικά σημεία να θυμίζουν κάτι από γιορτές.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στην πραγματοποίηση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Β. Ποταμούση να επιστρατεύει εκτός από τη Φιλαρμονική του Δήμου, σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και διάφορους συλλόγους.

Η ιδέα

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Δήμου η ιδέα είναι να συνδεθεί η πλατεία Βουνακίου με τις οδούς Απλωταριά, Ροδοκανάκη και Βενιζέλου με διάφορες εκδηλώσεις που θα δώσουν γιορτινό τόνο από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι συνεχείς συσκέψεις με φορείς όπως το Επιμελητήριο και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Υπάρχει ένα ολόκληρο πλάνο με προτάσεις και ιδέες που θα οριστικοποιηθούν το αργότερο μέχρι τέλος της εβδομάδας. Εκεί θα φανεί ποιες από αυτές μπορούν να υλοποιηθούν με δεδομένο το ήδη σφιχτό οικονομικό πλαίσιο που κινείται ο Δήμος», ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Λαμπάκια με δωρεές

Ο κύριος προβληματισμός του Δήμου έχει να κάνει εκτός των άλλων και με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης. Ήδη τα συνεργεία κάνουν τα αδύνατα, δυνατά προκειμένου να επισκευάσουν λαμπιόνια προηγούμενων ετών, την ώρα που η δημοτική αρχή έχει επιδοθεί σε αναζήτηση δωρητών που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη ώστε να φωτιστούν δεκάδες σημεία της πόλης.

«Υπάρχουν κάποια καταστήματα που προτίθενται να αναλάβουν τον στολισμό παρόδων της Απλωταριάς», δήλωσε η κ. Ποταμούση λέγοντας ότι ο Δήμος είναι ανοιχτός σε κάθε δωρεά.

Με δικό του πρόγραμμα ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου

Τη δική του ρότα πάντως τραβάει φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος του νησιού με το Δ.Σ. να τονίζει ότι το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί με ίδιους πόρους ενώ η μοναδική συνδρομή που θα ζητηθεί από τον Δήμο Χίου έχει να κάνει μόνο ως προς το σκέλος του φωτισμού και του στολισμού των κεντρικών εμπορικών οδών της πόλης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ