Κοινωνία

5/4/16 10:01

τελ. ενημ.: 5/4/16 16:49

Χρήματα για σχολεία

7,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της περιόδου 2014-2020, προχώρησε στην ενεργοποίηση της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στον άξονα 2Β και ειδικότερα στην επενδυτική προτεραιότητα που αφορά στην «Αναβάθμιση των υποδομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 7,5 εκατομμύρια ευρώ και οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι Δήμοι, και το Υπουργείο Παιδείας. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων ορίζεται η 12η Ιουλίου 2016.

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε ότι «σταθερός στόχος μας είναι η μέγιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, ώστε να εκσυγχρονιστούν υφιστάμενες κτιριακές υποδομές και να δημιουργηθούν νέες, προκειμένου τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να αποκτήσουν σύγχρονα σχολεία και να διευκολυνθεί η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής».

 

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση