5.4.2016 10:01

Χρήματα για σχολεία

7,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της περιόδου 2014-2020, προχώρησε στην ενεργοποίηση της πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων στον άξονα 2Β και ειδικότερα στην επενδυτική προτεραιότητα που αφορά στην «Αναβάθμιση των υποδομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 7,5 εκατομμύρια ευρώ και οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι Δήμοι, και το Υπουργείο Παιδείας. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων ορίζεται η 12η Ιουλίου 2016.

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου δήλωσε ότι «σταθερός στόχος μας είναι η μέγιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, ώστε να εκσυγχρονιστούν υφιστάμενες κτιριακές υποδομές και να δημιουργηθούν νέες, προκειμένου τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να αποκτήσουν σύγχρονα σχολεία και να διευκολυνθεί η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής».

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ