5.10.2016 15:47

Χωρίς καθηγητές η ΑΕΝ Οινουσσών

Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Με ακάλυπτες τις δύο από τις τρεις θέσεις του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού ξεκίνησαν τα μαθήματα στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών. Ο Νόμος Κατρούγκαλου που αναγκάζει τους συνταξιούχους πλοιάρχους που διδάσκουν στις ΑΕΝ να επιλέξουν από 1η Ιανουαρίου ανάμεσα στη σύνταξη ή στο εισόδημα του ωρομίσθιου καθηγητή είχε ως αποτέλεσμα οι δύο από τους τρεις καθηγητές που μέχρι πέρυσι δίδασκαν στην Ακαδημία να μην παρουσιαστούν κι έτσι πάνω από το 65% των μαθημάτων να μην μπορούν να διδαχθούν.

«Από τον συγκεκριμένο νόμο πλήττονται κυρίως οι Ακαδημίες πλοιάρχων αφού για τις ΑΕΝ Μηχανικών τα μαθήματα μπορούν να διδαχθούν από Μηχανολόγους. Στη δική μας περίπτωση τα κριτήρια είναι αυστηρά αφού οι διδάσκοντες θα πρέπει να είναι απόφοιτοι ΑΕΝ με πτυχίο πλοιάρχου Α’ και πλοιαρχία τουλάχιστον 2 ετών», εξήγησε στον «π» ο διοικητής της ΑΕΝ Οινουσσών Γ. Μάργαρης.

Αναφερόμενος στις θέσεις του διδακτικού προσωπικού ο ίδιος υπογράμμισε ότι στην ΑΕΝ Οινουσσών υπάρχουν 1 θέση μόνιμου προσωπικού την οποία κατέχει ο διευθυντής της σχολής και 3 θέσεις έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.

«Η μία θέση έχει καλυφθεί από εν ενεργεία πλοίαρχο. Όμως οι άλλες δύο παραμένουν κενές μιας και οι 2 συνταξιούχοι ναυτικοί που δήλωναν ενδιαφέρον τα τελευταία 4 χρόνια, φέτος απείχαν εξαιτίας του συγκεκριμένου νόμου», προσέθεσε ο κ. Μάργαρης.

Αναφορικά με τα μαθήματα ήδη ξεκίνησαν από τη Δευτέρα για τους σπουδαστές του δευτέρου έτους και τους τελειόφοιτους ενώ από την ερχόμενη Τρίτη θα ξεκινήσουν για τους πρωτοετείς.

Συνολικά φέτος θα φοιτούν 100 σπουδαστές, συν τους 36 πρωτοετής, χωρίς στον συγκεκριμένο αριθμό να υπολογίζονται όσοι σπουδαστές θα έρθουν στην ΑΕΝ Οινουσσών με τις μετεγγραφές.

Προς το παρόν πάντως η σχολή καταρτίζει εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα με την ελπίδα ότι το Υπουργείο θα επιλύσει άμεσα το πρόβλημα ενώ ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο παράτασης του εξαμήνου ώστε να καλυφθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ