4.9.2015 12:36

Χωρίς δίσκο…

Παράπλευρη απώλεια της χρόνιας διαμάχης των ξυλουργών με τους κατοίκους των Καρυών αποτελεί το ταμείο του Αγίου Ιωάννη Τρυπατέ. Μία πρωτότυπη ταμπέλα ειδοποιεί τους προσκυνητές αφενός να μη ρίχνουν χρήματα για το κερί, αφετέρου να μη βγαίνει δίσκος κατά τη Θεία Λειτουργία. 
Μάλιστα στην ταμπέλα αναγράφεται ότι η παρότρυνση είναι κατόπιν εντολής του Μητροπολίτη Χίου. Αναφερόμενος στο θέμα ο Μητροπολίτης Μάρκος σημείωσε στον «π» ότι η συγκεκριμένη ειδοποίηση θα παραμείνει αναρτημένη μέχρι να βγει τελεσίδικη απόφαση για την κυριότητα του ναού. 
«Μέχρι να βγει τελική απόφαση από τα δικαστήρια σκεφτήκαμε ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να ρίχνει χρήματα, έτσι δεν θα υπάρξει θέμα νομιμότητας για όποιον τα διαχειρίζεται.  Παράλληλα αποφασίσαμε να στέλνουμε τα κεριά με δωρεά της Μητρόπολής μας. Άλλωστε δεν είναι και η μοναδική φορά που το κάνουμε αφού και στην αρχική περίοδο της επιβολής του ελέγχου κεφαλαίων η Μητρόπολη είχε δώσει εντολή να σταματήσει η περιφορά των δίσκων», εξήγησε ο κ. Μάρκος.  
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ