2.3.2017 23:27

Χωρέμικο όπως... κτίριο Μπελλέ;

«ΝΑΙ» ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΓΟΡΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΧΩΡΕΜΗ

Το βασικό ερώτημα εάν ο Δήμος, αφού αποκτήσει την έκταση των 7,5 στρεμμάτων από το κτήμα της οικογένειας Χωρέμη, θα μπορέσει να το αξιοποιήσει ή θα το αφήσει ανεκμετάλλευτο όπως δεκάδες άλλα ακίνητα, απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης, με αφορμή την εισήγηση του Μανώλη Βουρνού να διερευνηθεί η δυνατότητα αγοράς μέρους του κτήματος ώστε να μετατραπεί σε κοινόχρηστος χώρος.

Τα ερωτηματικά αυτά έθεσε από την πρώτα λεπτά της συζήτησης ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μιχάλης Φυτούσης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Δήμο ως πολύ κακό ιδιοκτήτη. Έφερε μάλιστα σαν παράδειγμα το ακίνητο Μπελέ που αποκτήθηκε προ ετών από τον Δήμο, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει αξιοποιηθεί. «Ας κοιτάξει ο Δήμος να φτιάξει αυτά που έχει και να τα συνεφέρει και ας αφήσουμε τα άλλα κτήματα», ανέφερε ο κ. Φυτούσης.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Μάρκου Σκούφαλου που κατηγόρησε τον Δήμο ότι αντί να αξιοποιεί την περιουσία του προχωρά επεκτατικά και χωρίς σχέδιο. «Στο τέλος θα έχουμε κουφάρια κτιρίων», είπε και συνέχισε καταθέτοντας την πρόταση προς το Σώμα να ζητηθεί από την οικογένεια να προχωρήσει σε δωρεά των 7,5 στρεμμάτων και ως αντάλλαγμα ο νέος κοινόχρηστος χώρος να λάβει το όνομα των δωρητών.

Υπέρ του εγχειρήματος του Δήμου αλλά με προϋποθέσεις τάχθηκε η Ερμιόνη Φρεζούλη, επισημαίνοντας την ανάγκη το αποκτηθέν τμήμα του κτήματος να χρησιμοποιηθεί ως δεύτερος δημοτικός κήπος και όχι ως χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Κλείνοντας τη συζήτηση του θέματος ο Μανώλης Βουρνούς επιβεβαίωσε τις επαφές του με την οικογένεια Χωρέμη μεταφέροντας τη θετική της στάση να συζητήσει το ενδεχόμενο πώλησης τμήματος του χωρέμικου, κάτι όμως που θα αποφασιστεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρόταση του Δημάρχου έγινε αποδεκτή από όλους τους συμβούλους πλην των Βασίλη Μυριαγκού, Μάκη Κοντούδη και Μάρκου Σκούφαλου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ