16.5.2016 17:31

Γύρισαν την πλάτη στον Δήμο

ΑΓΟΝΟΣ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΥΡΕΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Άκαρπη απέβη η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ενοικιάσει κτίριο ιδιώτη ώστε να μεταστεγαστούν σε αυτό δημοτικές υπηρεσίες μέχρι την τελικά μετασκευή του κτιρίου της οδού Λάδης.

Στον πρώτο διαγωνισμό το ενδιαφέρον των ιδιωτών ήταν ανύπαρκτο αφού ούτε ένας ιδιώτης δεν ενδιαφέρθηκε, να συμμετάσχει σε αυτόν. Αιτία αποτέλεσε το γεγονός ότι οι όροι διακήρυξης προέβλεπαν ότι η δαπάνη για την καλωδίωση, τη διαμόρφωση του κτιρίου και την κατασκευή τουαλετών θα βάραιναν τον ιδιώτη, κάτι που από πολλούς λειτούργησε αποτρεπτικά ως προς την υποβολή ενδιαφέροντος.

Έτσι στην Οικονομική Επιτροπή της Δευτέρας τα μέλη αποφάσισαν να αλλάξουν τους όρους της διακήρυξης ώστε οι παραπάνω εργασίες να βαραίνουν αποκλειστικά τον Δήμο Χίου. Σύμφωνα με τους νέους όρους, ο ανάδοχος της τριετούς σύμβασης παραχώρησης ακινήτου θα έχει στη διάθεσή του 45 ημέρες να παραδώσει το κτίριο στον Δήμο, ενώ στην τελική επιλογή θα προσμετρήσει η διαρρύθμιση του ακινήτου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ