18.2.2015 10:22

Γροθιά στο στομάχι από ανώνυμη καταγγελία για bullying

ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Αναστάτωση στη σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Χίου αλλά και στους κόλπους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, προκάλεσε η ανώνυμη καταγγελία στο blog «Tromaktiko», για φαινόμενα bullying από μεγαλύτερους μαθητές με θύματα μαθητές της πρώτης τάξης.

Χωρίς να αναφέρει την ταυτότητά της, η ανώνυμα καταγγέλλουσα στοχοποιεί αλλοδαπό μαθητή, διερωτώμενη μάλιστα αν οι καθηγητές επιθυμούν «ένα καινούργιο περιστατικό τύπου Άλεξ ή σαν αυτό στα Ιωάννινα».

Αναλυτικά η καταγγελία

«Αγαπητό Tromaktiko,

Θα ήθελα να μάθω ποιος κάνει κουμάντο στο 2ο Γυμνάσιο της Χίου; Οι καθηγητές ή μήπως οι αλλοδαποί μαθητές ''(---αναφέρει εθνικότητα---)'' που λόγω της ηλικίας τους απειλούν και εκβιάζουν τους μαθητές των μικρότερων τάξεων για να τους κάνουν τα θελήματα, να τους φέρνουν το φαγητό τους και πολλά άλλα; Για πείτε μας θέλετε ένα καινούργιο περιστατικό τύπου Άλεξ ή σαν αυτό στα Ιωάννινα που οι καημένοι οι γονείς ψάχνουν απεγνωσμένα εδώ και τόσες μέρες το παιδί τους; Τότε τι θα πείτε '' αχ κρίμα και το ξέραμε αλλά και τι να κάνεις;''.

Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση τι κάνει, μόνο δεξιώσεις και συναυλίες; Ή περιμένει την αποφοίτηση του συγκεκριμένου ώστε να μετατοπιστεί το πρόβλημα στο λύκειο και μείνουν επιτέλους ήσυχα τα καημένα τα «πρωτάκια»;

Αναγνώστρια»

Ανυπόστατες φήμες

Ανυπόστατη χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη ανάρτηση ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Χίου Ι. Ρόκκος που μιλώντας στον «π» διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιων φαινομένων εντός του σχολείου του.

«Πραγματικά πέσαμε από τα σύννεφα. Είναι αλήθεια ότι στο σχολείο μας υπάρχει ένας αλλοδαπός μαθητής όμως θα έλεγα ότι όχι μόνο δεν μας έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, απεναντίας ουδέποτε μας έχει απασχολήσει. Από την άλλη κανένα παιδί μικρό ή μεγάλο ακόμα και γονέας δεν μας έχει καταγγείλει το παραμικρό», σημείωσε σε δηλώσεις του ο ίδιος τονίζοντας παράλληλα ότι σε συνεργασία με τη διεύθυνση της δευτεροβάθμιας, στην οποία επίσης δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά, έχουν προσφύγει στην Αστυνομία προκειμένου να σπάσει το απόρρητο των επικοινωνιών και ο ανώνυμος καταγγέλλοντας να δώσει εξηγήσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ