19.11.2016 14:25

Γολγοθάς για ένα αλμυρίκι

ΦΘΟΡΕΣ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΛΜΥΡΙΚΙ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

Ο αυθεντικός  Μαραθώνιος δρόμος της Αθήνας είναι πολύ δύσκολος, αλλά η ανάβαση του Γολγοθά της γραφειοκρατίας  κατακρεουργεί το σώμα και το πνεύμα αυτών που επιχειρούν να τον ανέβουν. Η Γιαννούλα Κλειδά στον Καρφά τρέχει το δικό της Γολγοθά  από υπηρεσία σε υπηρεσία και ποτέ δεν φτάνει ανακουφισμένη  στο τέρμα.

Πολλά χρόνια φρόντιζε, κλάδευε,  ένα  τεράστιο αλμυρίκι που στεκόταν αγέρωχο  μπροστά στο οικόπεδο της στην παραλία του Καρφά. Καμία υπηρεσία δεν ανταποκρινόταν στις εκκλήσεις της να το φροντίσει. Τα χρόνια πέρασαν, το μικρό δεντράκι έγινε τεράστιο, οι ρίζες του σήκωσαν τα τοιχία  των ιδιοκτησιών, αλλά οι υπηρεσίες δεν έδιναν σημασία στις παρακλήσεις της  να το φροντίσουν. Αντίθετα, η Κτηματική την είχε ενημερώσει ότι  δεν έχει δικαίωμα να φροντίζει  το δέντρο και θα είχε συνέπειες για τυχόν καταστροφή του.

Δεν άντεξε

Η καταστροφή ήλθε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ με τη μορφή του ανεμοστρόβιλου. Το γέρικο αλμυρίκι ξεριζώθηκε, έσπασε και παράσυρε μαζί του τα τοιχία των  κοντινών ιδιοκτησιών.

Από τότε άρχισε ο άλλος Γολγοθάς της. Προσπαθεί να βρεί ποια υπηρεσία  θα το μαζέψει από την παραλία και το κτήμα της και έχει μπλέξει στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας. Όλες δηλώνουν ανεύθυνες και την παραπέμπουν η μια στην άλλη Η  δημοτική πηρεσία Πρασίνου  στο Δήμο, αυτός στην Κτηματική, η Κτηματική  στο Λιμεναρχείο, το Λιμεναρχείο την επιστρέφει στο δήμο, το γαϊτανάκι συνεχίζεται  και εκείνη δεν μπορεί να επισκευάσει το κατεστραμμένο τοιχίο της αυλής της  Έχει αγανακτήσει, σκέπτεται να καλέσει ιδιώτη να το κόψει και να  το πάρει για καυσόξυλα, αλλά φοβάται τον καταλογισμό  ποινικών ευθυνών. Το δέντρο είναι τεράστιο, τρείς άντρες αγκάλιαζαν την περιφέρεια του και οι γνώστες υποστηρίζουν ότι  θα δώσει πέντε τόνους ξύλα . Προς το παρόν διστάζει γιατί φοβάται καταλογισμό ευθυνών, αλλά πρέπει να επισκευάσει τις φθορές στην ιδιοκτησία της. Προς το παρόν δεν θέλει να αντιδικήσει με το δημόσιο, αλλά αν χρειαστεί  θα καταφύγει στη δικαιοσύνη για να προστατεύσει την ιδιοκτησία της.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ