1.3.2016 16:47

Γνωριμία με το πράσινο ταμείο

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Σ. ΣΥΡΙΩΔΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

 

Για τη «φιλοσοφία» λειτουργίας του πράσινου σημείου, ενός χώρου οριοθετημένου και διαμορφωμένου, ώστε οι Δημότες να αποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά σε ξεχωριστή συλλογή, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια, ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Σωκράτης Συριώδης .

Η ημερίδα διοργανώθηκε την Παρασκευή από το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), μέλος του οποίου είναι και η ΔΙΑΝΟΧ και τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), στην Χαλκίδα, με θέμα τη δημιουργία, την αδειοδότηση και τη λειτουργία πράσινων σημείων.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκε το θεσμικό πλαίσιο δημιουργίας και λειτουργίας των πράσινων σημείων, τα οποία αποτελούν έναν από τους στόχους του Νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Επίσης,  παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός και η εμπειρία των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας και Αττικής που αφορούσε στην σύνταξη των τοπικών σχεδίων και τη δημιουργία πράσινων σημείων

Σε συνέχεια της παραπάνω ενημερωτικής ημερίδας, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ θα είναι σε επικοινωνία με τις περιφέρειες που έχουν την εμπειρία στον σχεδιασμό που αφορά ανάλογα θέματα, με σκοπό την ενδεχόμενη δημιουργία πράσινου σημείου και στο νησί μας, σύμφωνα με τις ανάγκες, τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της Χίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ