17.12.2012 9:14

Γιορτές άνευ χρημάτων (ΗΧΟΣ)

«ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ», ΛΕΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ΣΤΗ ΧΙΟ Α. ΠΑΠΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

 
Ελάχιστες είναι οι ελπίδες να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στα προγράμματα της Κοινωφελούς Απασχόλησης μέσα στις εορτές, αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Χίου Α. Παπαντωνάκη στον «π» , η πληρωμή έμπλεξε για μία ακόμη φορά στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.
 
Η πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει επέκταση ζωής στο ήδη τρέχον πρόγραμμα για τη Χίο, με την πρόσληψη 55 ατόμων που θα χρησιμοποιηθούν για αντιπλημμυρικά έργα, ναι μεν αποτιμάται ως θετική κίνηση από την άλλη όμως μπλοκάρει την καταβολή των δεδουλευμένων για όσους απασχολήθηκαν σε πλήρες 5μηνο και η σύμβασή τους έληξε στις 9 Δεκεμβρίου.
 
Όπως εξήγησε ο ίδιος, προϋπόθεση για να ξεκινήσει ο έλεγχος των ενταλμάτων πληρωμής από το Υπ. Εργασίας και στη συνέχεια η εξόφλησή τους θα πρέπει προηγουμένως να έχουν εργασθεί έστω και μία ημέρα 55 νέοι συμβασιούχοι.
 
«Μέσα στην εβδομάδα θα υπογραφούν οι συμβάσεις των 55 συμβασιούχων ώστε να ξεκινήσουν άμεσα δουλειά. Στη συνέχεια θα αποστείλουμε τη λίστα στο Υπουργείο ώστε να φαίνεται ότι απασχολείται το 100% των εργαζομένων, νέων και παλιών και έτσι να ξεκλειδώσει η καταβολή των δόσεων για όσους η σύμβαση έληξε στις 9 Δεκεμβρίου», είπε ο Α. Παπαντωνάκης.
 
Σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα της πληρωμής ο ίδιος φάνηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός λέγοντας ότι αν πάρουμε ως δεδομένο τις μέχρι τώρα κινήσεις του Υπουργείου τότε, η εξόφληση θα γίνει στις αρχές του νέου έτους.
 
«Δεν θέλω να αποκλείσω το ενδεχόμενο τα χρήματα θα καταβληθούν μέχρι τέλος του χρόνου αλλά η γραφειοκρατία είναι τρομερή. Θα πρέπει πρώτα να υπάρξει ο έλεγχος των ενταλμάτων από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και στη συνέχεια από το Υπουργείο. Πιθανολογώ ότι το πρώτο 10ήμερο του 2013 θα έχουμε θετικές εξελίξεις», κατέληξε ο κ. Παπαντωνάκης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ