29.5.2014 11:57

Για συνταγογράφηση στο… αεροδρόμιο Χίου

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΧΙΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ

Σαν μυστικό που σχεδόν οι πάντες, πλην τους παροικούντες στο «Σκυλίτσειο», αγνοούσαν εδώ καιρό, μαθεύτηκε μόλις χθες η λειτουργία και η στελέχωση αγροτικού ιατρείου στο… αεροδρόμιο «Όμηρος» της Χίου.

Η λειτουργία του έγινε γνωστή έπειτα από τηλεφώνημα αναγνώστριας στον «π» που ζητώντας απεγνωσμένα αγροτικό ιατρό για συνταγογράφηση την έστειλαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να «γράψει» φάρμακα.

Την ύπαρξη αγροτικού ιατρού στο αεροδρόμιο επιβεβαίωσε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Γ. Επιτροπάκης σημειώνοντας ωστόσο ότι η συγκεκριμένη ιατρός που στελεχώνει τη θέση πραγματοποιεί επισκέψεις ανάλογα με τη ζήτηση τόσο στα Θυμιανά όσο και στις Δικαστικές φυλακές Χίου.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που λέμε σε ανθρώπους που χρειάζονται συνταγογράφηση αντί να μπαίνουν μέσα στην πόλη να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο για να συνταγογραφούν. Η ιδιαίτερη θέση του ιατρείου δεν αναιρεί τη σημασία της. Είναι μία θέση που είναι προκηρυγμένη από το Υπουργείο, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και υπάρχει μία ιατρός εκεί. Εμείς δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να πούμε γιατί υπάρχει ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο και όχι για κάποιο χωριό της Αμανής», είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ