9.8.2016 11:25

Γερμανική χείρα βοηθείας

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ «WINGS OF HELP» ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ένα πολύτιμο σύμμαχο κατάφερε να αποκτήσει ο Δήμος Χίου έπειτα από επαφές που είχε στην Ευρώπη για το μεταναστευτικό. Πρόκειται για την γερμανική οργάνωση «wings of help» με έδρα το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στη Γερμανία.

Στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων, η γερμανική οργάνωση είχε από καιρό διατυπώσει την πρόθεσή της να συνδράμει στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

«Από την αρχή επισημάναμε ότι χρειάζεται στήριξη όχι μόνο στους πρόσφυγες αλλά και στους κατοίκους της Χίου που βιώνουν τις συνέπειες του μεταναστευτικού. Έτσι σε πρώτη φάση αποφασίστηκε μία ξεχωριστή δράση που έχει να κάνει με την χορήγηση αναπηρικών αμαξιδίων που θα μεταφερθούν το Τελωνείο της Χίου. Αυτό συνέβη γιατί κάποιος ο οποίος βγαίνει από το πλοιάριο και αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα δεν έχει μέσο να μετακινηθεί», ανέφερε ο κ. Καράλης.

Οι δράσεις όμως δεν σταματούν εκεί αφού η «wings of help» αποφάσισε να αποστείλει πακέτα με ρούχα και παπούτσια προκειμένου να μοιραστούν σε μόνιμους κατοίκους και πρόσφυγες.

«Η οργάνωση έχει διασφαλίσει μία μεγάλη δωρεά από την εταιρεία αθλητικών ειδών «Adidas». Αυτά τα είδη θα μοιραστούν πρωτίστως στους Χιώτες κι έπειτα στους πρόσφυγες. Παράλληλα θα μας διαθέσουν και μία μεγάλη ποσότητα παιδικών τροφών αφού υπάρχει ανάγκη ειδικά για τα μικρά παιδιά που διαμένουν στις δομές της Σούδας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ», κατέληξε ο κ. Καράλης.

Σε ότι αφορά στον τρόπο που θα διατεθούν αυτά τα είδη ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία μέσω κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ