5.12.2015 13:49

Γερμανική βοήθεια στους πρόσφυγες [BINTEO]

ΔΩΡΗΣΑΝ ΥΠΝΟΣΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Μία σημαντική πρωτοβουλία συμπαράστασης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες ανέλαβαν από κοινού η Γερμανική Σχολή Αθηνών σε συνεργασία με την οργάνωση «Kids of the kingdom», μοιράζοντας 300 υπνόσακους υψηλής ποιότητας στους διαμένοντες στον καταυλισμό του ΟΗΕ στη Σούδα.

Όπως εξήγησαν εκπρόσωποι των δύο φορέων στόχος είναι να αναπτυχθεί μακροπρόθεσμα στενή συνεργασία τόσο με την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ που πρωτοστατεί στην διαχείριση του μεταναστευτικού στη Χίο, ώστε μέσα από αυτή να προκύψουν νέες πρωτοβουλίες.

Όπως πάντως ανακοίνωσε ο  Diethelm  Schulz εκ μέρους της οργάνωσης «Kids of the kingdom» η συμπαράσταση στους πρόσφυγες θα επεκταθεί και στο κομμάτι της σίτισης με την παροχή 500 ευρώ σε τοπικά εστιατόρια για παροχή γευμάτων.

«Οι δράσεις που μπορούμε να κάνουμε είναι συγκεκριμένες. Από όλα τα νησιά επιλέξαμε τη Χίο διότι το έδαφος είναι πρόσφορα. Ανάλογα με τη συνεργασία που θα έχουμε με τους τοπικούς φορείς θα προχωρήσουμε και σε άλλες δράσεις. Μετά την παροχή υπνόσακων θα δωρίσουμε βιβλία και παιχνίδια για τα παιδιά των προσφύγων», σημείωσε στον «π» ο κ. Schulz εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρώτη επαφή τους με τους τοπικούς φορείς. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ