27.2.2014 11:00

Γεμάτη πόλη, άδεια περιφέρεια

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της πόλης θα σηκώσουν το κύριο βάρος των επισκεπτών από την Τουρκία το τριήμερο των απόκρεων καθώς τα δωμάτια είναι πλέον δυσεύρετα με τους τουριστικούς πράκτορες της γειτονικής Σμύρνης να στρέφονται έστω και την τελευταία στιγμή στα πέριξ της πόλης καταλύματα ώστε να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Τα στοιχεία

Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ τα δύο μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης δηλαδή το ξενοδοχείο «Χανδρής» και το «Ελληνικό Κάστρο» έχουν 100% πληρότητα για το βράδυ του Σαββάτου με το 90% των κρατήσεων να προέρχεται από κατοίκους του Τσεσμέ και της Σμύρνης.

«Το «Ελληνικό Κάστρο» είναι κλεισμένο για το Σαββατοκύριακο και εξαιτίας της ζήτησης θα λειτουργήσουμε και ορισμένα δωμάτια στο «Aegean Dream» στον Καρφά ώστε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο», δήλωσε στον «π» ο Π. Φεγγουδάκης.

Η ίδια εικόνα πάντως επικρατεί και στο ξενοδοχείο «Χανδρής».

«Η πληρότητα για το βράδυ του Σαββάτου φθάνει το 100% και 50% για την Κυριακή. Το κύριο τουριστικό ρεύμα αναμένεται να έρθει στη Χίο το πρωί του Σαββάτου ενώ οι περισσότεροι έχουν κάνει κράτηση για μία βραδιά. Στους φυσιολογικούς ρυθμούς επιστρέφουμε από Δευτέρα όπου οι κρατήσεις πέφτουν κάτω από το 50%», είπε στον «π» ο διευθυντής του ξενοδοχείου «Χανδρής» Γ. Νέος.

Άδεια η περιφέρεια

Τα μεγάλα ποσοστά κρατήσεων στο κέντρο έρχονται σε αντίθεση με την εικόνα των ενοικιαζομένων δωματίων περιφερειακά. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Δ. Κυτριλάκη η ζήτηση είναι μειωμένη στα καταλύματα εκτός πόλης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά κενά δωμάτια. Οι συνάδελφοι του κέντρου είναι γεμάτοι. Εκτός πόλης θα έλεγα ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ζήτηση. Έχουμε βέβαια κάποιες κρατήσεις αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο» εξήγησε ο ίδιος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ