22.6.2015 20:16

Γαλάζια σημαία και στην πράξη [ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ]

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΥΨΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Η ΠΡΩΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ

Την πρώτη γαλάζια σημαία για τη φετινή θερινή σεζόν ύψωσε το απόγευμα της Δευτέρας στην παραλία της Αγίας Παρασκευής Καστέλου η Μονομετοχική Ακινήτων του Δήμου. Παρουσία στελεχών της Μονομετοχικής αλλά και των 7 ναυαγοσωστών ο πρόεδρος της εταιρείας Γ. Τσάκος ύψωσε τη μία από τις συνολικά 4 γαλάζιες σημαίες της Χίου επισημαίνοντας ότι από μόνη της αυτή η κίνηση δεν έχει να προσφέρει τίποτα για εμάς τους Χιώτες αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Το σημαντικότερο είναι, δήλωσε, ο κόσμος να κατανοήσει τι σημαίνει γαλάζια σημαία.

«Η κατάσταση από άποψη καθαριότητας στις παραλίες μας είναι τραγική. Ο Δήμος και η μονομετοχική έκαναν μία σημαντική προσπάθεια και θα συνεχίσουν να την κάνουν. Όμως η καθαριότητα δεν είναι μόνο δικό μας κομμάτι. Είναι πρώτιστα των πολιτών μας. Παρακαλούμε λοιπόν να μας βοηθήσουν να κρατήσουμε τις παραλίες μας καθαρές. Δεν είναι μεγάλη υπόθεση να πετάξουμε τα σκουπίδια εκεί που πρέπει», σημείωσε ο κ. Τσάκος.

Της ύψωσης της πρώτης γαλάζιας σημαίας προηγήθηκε εκπαίδευση των 7 ναυαγοσωστών του Δήμου από την Ιατρό του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Μαριέττα Πατεινιώτη, κυρίως ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών όπως ο πνιγμός, η λιποθυμία ή το αλλεργικό σοκ.

Δείτε παρακάτω βίντεο και φωτογραφίες: 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ