13.12.2012 17:17

Φοιτητές πιγκουΐνοι, από την απεργία των διοικητικών

ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟΙ ΟΙ 178 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

Εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης αναζητούν από το πρωί του Σαββάτου οι φοιτητές των εστιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Τάγμα, αφού τα αποθέματα του πετρελαίου θέρμανσης εξαντλήθηκαν.
 
Η έλλειψη πετρελαίου δεν θα αποτελούσε ανυπέρβλητο πρόβλημα, αν δεν συνέπιπτε με την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου σε Χίο και Μυτιλήνη, εξαιτίας της οποίας δεν μπορεί να υπογραφεί καμία διοικητική πράξη, μεταξύ αυτών και της προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης.
 
Ταυτόχρονα αν δεν επηρέαζε την παροχή ζεστού νερού στις ντουζιέρες, καθώς θερμαίνονται με μποϊλερ.
Παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν για προμήθεια πετρελαίου μέσα στην εβδομάδα προσέκρουσαν στη στείρα άρνηση των διοικητικών υπαλλήλων της Μυτιλήνης, που έχουν την ευθύνη αφενός να λάβουν την απόφαση αφετέρου να την αναρτήσουν στο σύστημα της Διαύγειας του Υπ. Εσωτερικών, να δώσουν εντολή και στη συνέχεια να υπογράψουν το τιμολόγιο.
 
«Χωρίς τους διοικητικούς υπαλλήλους δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Οι φοιτητές δείχνουν κατανόηση, αρκεί να βρεθεί σύντομα λύση. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουμε εισπράξει δυσαρέσκεια από τους ίδιους», ανέφερε ο Ν. Γανιάρης, διοικητικός υπάλληλος, υπεύθυνος για τη λειτουργία των εστιών.
 
Τα πράγματα πάντως αναμένεται να δυσκολέψουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αφού, με αφορμή τη διαθεσιμότητα των 37 υπαλλήλων του Παν. Αιγαίου και την κατάργησή τους από τη λίστα μισθοδοσίας, οι εναπομείναντες προσανατολίζονται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από την ερχόμενη Παρασκευή.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν οι καταλήψεις των υπαλλήλων συνεχιστούν τότε οι φοιτητές παραμονή των εορτών θα συνεχίσουν να βρίσκονται χωρίς θέρμανση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ