12.11.2014 13:21

Ευκαιρίες ανάπτυξης από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Τις ευκαιρίες ανάπτυξης σε μία από τις φτωχότερες ευρωπαϊκές περιφέρειες, αυτή του Βορείου Αιγαίου θα κληθούν να αναδείξουν 5 σημαίνοντα στελέχη από τον χώρο της οικονομίας και της πολιτικής την ερχόμενη Παρασκευή στις 19:00 στα πλαίσια ημερίδας που διοργανώνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Παν. Αιγαίου.

Στο πρόγραμμα των ειδικών διαλέξεων περιλαμβάνονται οι ομιλίες του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μητάρακη, του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά και προέδρου της ΚΕΠΕ Ν. Φίλιππα, του Δημάρχου Χίου Μ. Βουρνού, του καθηγητή Αρ. Τύμπα, του καθηγητή Αρ. Σάμιτα καθώς και του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κ. Κόλλια.

«Το Βόρειο Αιγαίο κατατάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως μια από τις λιγότερο αναπτυγμένες περιφέρειες, με το κατά κεφαλή ΑΕΠ να αποτελεί το 52% του κοινοτικού μέσου όρου.

Η πραγματικότητα των νησιών του Βορείου Αιγαίου αναδεικνύει μια σειρά προβλημάτων που εμποδίζουν την πραγματοποίηση των στόχων της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο οι οικονομικές πολιτικές και τα προγράμματα μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και τελικά να οδηγήσουν στη βελτίωση της κατάστασης των νησιωτικών περιοχών, σε μια περίοδο μεγάλων διακυμάνσεων και έντονης οικονομικής κρίσης», ανέφερε στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MBA Αρ. Σάμιτας.

«Υποχρέωση η προσφορά στην τοπική κοινωνία»

Στους βασικούς άξονες του Πανεπιστημίου Αιγαίου τα επόμενα χρόνια αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση της ημερίδας ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθηγητής Β. Αγγελής σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Το Πανεπιστήμιο μπαίνει στην 4η δεκαετία της ζωής του. Το στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη δεκαετία στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: την εκπαίδευση, την έρευνα και δεσμούς ανάπτυξης με την τοπική κοινωνία. Το πανεπιστήμιο έχει υποχρέωση να προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Σε αυτά τα πλαίσια είναι και αυτή η εκδήλωση».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ