Κοινωνία

19/6/15 10:51

τελ. ενημ.: 19/6/15 13:36

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ [ΦΩΤΟ]

ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ

Τριτοκοσμικές συνθήκες, πρωτόγνωρες για το αίσθημα του Έλληνα και του Χιώτη κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του «π» στον καταυλισμό προσφύγων του Μερσινιδίου, εκεί όπου από χθες το βράδυ οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην περιοχή δίνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης.

Άρρωστα παιδιά ξυπόλυτα μέσα στις σκηνές που μπάζουν από παντού νερά, χαρτόκουτες πάνω σε στρώματα λάσπης, άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις σακούλες σκουπιδιών για να προστατευτούν από τη βροχή κι άλλοι που επί ώρες στέκονται μέσα στις χημικές τουαλέτες μη έχοντας άλλο σημείο να σταθούν όρθιοι μέσα στην κακοκαιρία, συνθέτουν το σημερινό σκηνικό στον καταυλισμό του Μερσινιδίου.

Παρατημένοι στην περιοχή, εκεί όπου τοπικοί φορείς επέλεξαν να τους «στεγάσουν» απομακρύνοντας το πρόβλημα από το κλεινόν άστυ , ακούγεται μόνο ένα ερώτημα: «Πότε θα μας πάρουν από εδώ;», ερώτημα που κανείς δεν μπορεί να τους απαντήσει.

Λίγο μακρύτερα μέσα στις σκηνές, μία μάνα με το άρρωστο παιδί της παρακαλάει για γιατρό και λίγα στεγνά ρούχα. «Έχουμε να φάμε από χθες» λέει, «χρειάζομαι γιατρό και ένα στεγνό ρούχο για το παιδί μου. Θα μου φέρουν;» ρωτά και ξαναρωτά με αγωνία.

Οι πιο «γενναίοι» παραχωρούν τους λιγοστούς στεγασμένους χώρους στα γυναικόπαιδα, και ανάβοντας φωτιά και φορώντας σακούλες ως αδιάβροχα προσπαθούν να ζεσταθούν, μάλλον όμως άδικα.

Όλα αυτά όχι κάπου μακριά, όλα αυτά δίπλα μας. Λίγο μακρύτερα από το κέντρο της πόλης, εκεί όπου πίσω από τις κλειστές πόρτες κάποιοι αποφάσισαν γι’ αυτούς και ύστερα θεωρώντας ότι το πρόβλημα λύθηκε έστω και στο ελάχιστο κοιμήθηκαν με τη συνείδησή τους ήσυχη. 

 
Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση