17.2.2021 11:38

Έτσι, το νησί δεν θα πάει ποτέ μπροστά

5 κουτάβια σε κάδο στο Βαρβάσι

Πολλοί κριτικοί του λόγου στις θεωρίες της επικοινωνίας κρίνουν ότι η απόσταση του δημοσιογράφου από τα γεγονότα καθορίζει και την ποιότητα της είδησης. Ωστόσο στην περίπτωση αυτή υπερέχει μια ανάγκη κυρίως ανθρώπινη που ξεπερνά την δημοσιογραφική μου ιδιότητα.

Συνολικά 5 κουτάβια βρέθηκαν σε έναν κάδο απορριμμάτων στην περιοχή Βαρβάσι της Χίου. Ενώ οι θερμοκρασίες έχουν φτάσει τους 0 βαθμούς κελσίου κάποιος ως λύση σε μια ίσως ανεπιθύμητη γέννα θεώρησε σωστό να οδηγήσει σε έναν κάδο 5 κουτάβια 2-3 ημερών.

Έπειτα από επικοινωνία με το καταφύγιο αδέσποτων ζώων «Κιβωτό του Θοδωρή» πρόκειται για μια ομολογουμένως τραγική υπόθεση δεδομένου ότι ενώ επικοινώνησαν με την αστυνομία και παρά τις προσπάθειες τους να αναζητήσουν μια μητέρα σκύλα δεν ανταποκρίθηκε κανείς.

Αλήθεια μπορεί κανείς να μιλά για έργα, πρόοδο, ευρωπαϊκά πρότυπα και ιδεώδη όταν σημειώνονται καθημερινά περιστατικά εγκατάλειψης ή και θανάτου ζώων;

Η θανάτωση ζώων διώκεται ποινικά και σύμφωνα με την τροποποίηση του Ν.4235/2014 που αφορά τα ζώα συντροφιάς προβλέπεται ποινή 30.000 ευρώ για κάθε κουτάβι και έως 15 χρόνια ποινή φυλάκισης.

Παρακάτω ο πίνακας: Πρόστιμα

Οι στειρώσεις αποτελούν την λύση απέναντι σε φαινόμενα εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων. Τα αδέσποτα με πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες έχει κατορθώσει να αναλάβει ο Φιλοζωικός Σύλλογος, ο Δήμος Χίου και το Καταφύγιο ζώων «Η Κιβωτός του Θοδωρή».

Το πρόβλημα εστιάζεται περισσότερο στην ευθύνη που οφείλουν να επιδείξουν οι ιδιώτες που έχουν στην κατοχή τους ζώα. Ο σεβασμός που οφείλει να δείχνει ο άνθρωπος απέναντι στα ζώα είναι θέμα παιδείας και μια υποχρέωση.

Ως «πολίτης» αυτή την φορά καταδικάζουμε περιστατικά κακοποίησης ζώων με οποιαδήποτε μορφή και θερμή παράκληση τα όργανα επιβολής του νόμου να επιδείξουν την ανάλογη ευθύνη.

 

Αρχείο PDF

katoikidia_prostima

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ