8.11.2013 16:32

«Έτσι ονειρευόμαστε την Κλειδού»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

«Η νύχτα είναι μεγάλη, για την αξιοποίηση και ανάδειξη της περιοχής της Κλειδούς», πρέπει όμως κάποια στιγμή να μπει το πρώτο λιθαράκι για την ανατροπή νοοτροπιών, καταστάσεων, συμφερόντων και σκοπιμοτήτων που την έχουν υποβαθμίσει.

Ο πρώτος σπόρος θα γίνει προσπάθεια να φυτευτεί στην ημερίδα που θα διοργανώσουν στις 14 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΦΟΒ η δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης, ο ΦΟΒ και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Νύκτας, ο πρόεδρος του ΦΟΒ Πολύδωρος Στείρος και ο διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σταύρος Σπυράκης επισήμαναν ότι η περιαστική περιοχή της Κλειδούς δεν έχει προσεχθεί όσο πρέπει.

Στην ημερίδα θα καταγραφούν οι προτάσεις των ειδικών εισηγητών, οι οποίες στη συνέχεια θα ενταχθούν στο τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2014 και θα καταβληθεί προσπάθεια να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα, για να πάρουν σειρά και να υλοποιηθούν, σε άμεσο, βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό.

Επειδή γνωρίζουν καλά τις δυσκολίες που υπάρχουν, απέφυγαν να μιλήσουν π[ιό συγκεκριμένα και κάλεσαν τους πολίτες να επιδείξουν διάθεση συνεργασίας και παραγωγικό ενδιαφέρον.

Ν. Νύκτας: «Περίπλοκη»

«Η κατάσταση στην Κλειδού είναι περίπλοκη, αλλά με τις προτάσεις που θα κατατεθούν θα είναι μια αρχή για την επίλυση των προβλημάτων και την ανάδειξη των δυνατοτήτων του χώρου».

Στ. Σπυράκης: «Πόλος»

«Η Κλειδού είναι το σπίτι μας. Μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και χαράς για όλους μας».

Π. Στείρος: «Χωροταξία»

«Αφορμή αυτής της συνεργασίας είναι η επέτειος των 40 χρόνων της μεταφοράς του νερού της πηγής από τη Μέσα στην Έξω Κλειδού το 1973. Δυστυχώς η περιοχή της Κλειδούς, των Ρεστών, του Αγ. Στέφανου καθημερινά υποβαθμίζεται. Για να γίνει ένας ιδεώδης χώρος για περιβαλλοντικές δράσεις, πρέπει να διαμορφωθεί σε ένα περιαστικό δάσος με οριστική και συγκεκριμένη χωροταξική δομή».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ