8.1.2013 17:21

Έτσι βίωσαν τον σεισμό στη Λήμνο (ΗΧΟΣ)

ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΓΙΝΕ ΑΙΣΘΗΤΟΣ

Με διακοπή ρεύματος, συνοδεύτηκε ο σεισμός στη Λήμνο, όπως μετέδωσε μιλώντας στον «π» η δημοσιογράφος του FM100 Λήμνος Δ. Βασιλειάδου.

«Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας βγήκαν έξω αμέσως. Επικράτησε πανικός, ανησυχήσαμε αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιάς», ανέφερε η ίδια σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον «π» τονίζοντας ότι το κύριο χαρακτηριστικό του σεισμού ήταν μεγάλη διάρκεια.

«Εδώ και 15 χρόνια ίσως και περισσότερο δεν θυμάμαι αντίστοιχη σεισμική δόνηση. Κράτησε αρκετά και αυτό μας έκανε να ανησυχήσουμε».

Σε ότι αφορά στα στοιχεία της σεισμικής δόνησης είναι μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:16 το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λήμνου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 247 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Αθήνας και περί τα 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λήμνου, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 10 χλμ

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα στη Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, στη γειτονική Βουλγαρία αλλά και στην Κωνσταντινούπολη.

UPDATE: 17:42

 6,2 R δίνουν το σεισμό που σημειώθηκε πριν από λίγο οι Τούρκοι και συγκεκριμένα το πανεπιστήμιο Boğaziçi Üniversitesi. Όπως αναφέρει το CNN Turk ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ