8.7.2016 12:02

Έτοιμη να ξεκινήσει εργασίες η «Πυλώνας Α.Ε.»

ΕΝΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ CLEARWAY, ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΟΝ «π» Ο Γ. ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ

Ως ένα έργο με ιδιαιτερότητες που όμως θα καταφέρει να υλοποιηθεί εντός χρονοδιαγράμματος, χαρακτηρίζει τη δημιουργία clearway βόρεια του σημερινού διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου, ο εκπρόσωπος της εταιρίας «ΠΥΛΩΝΑΣ Α.Ε.» Γ. Γιαλούρης.

Όπως εξήγησε στον «π» η εταιρία είναι έτοιμη να ξεκινήσει εργασίες αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και να υλοποιήσει το έργο εντός χρονοδιαγραμμάτων με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η ροή της χρηματοδότησης θα είναι απρόσκοπτη.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, ο κύριος φόρτος των εργασιών αφορά στην κατεδάφιση των κτισμάτων που βρίσκονται μέσα στις απαλλοτριωμένες εκτάσεις καθώς και στην απομάκρυνση των μπαζών, εργασίες που θα απαιτήσουν και τον περισσότερο χρόνο. Μετά από αυτή τη διαδικασία θα ακολουθήσει η διαμόρφωση του χώρου με την κοπή των δέντρων και το ίσιωμα και τέλος η περίφραξή του.

Αναφερόμενος πάντως στις ιδιαιτερότητες του έργου ο κ. Γιαλούρης σημείωσε ότι ίσως προκύψει πρόβλημα με τις κάθετες οδούς που εξυπηρετούν επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες κυρίως στο μελλοντικό βόρειο τμήμα του clear way.

«Έχουμε και τον κατάλληλο εξοπλισμό, και τα μηχανήματα αλλά και το έμπειρο προσωπικό που απαιτείται για την περαίωση των εργασιών. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα δώσει ώθηση και θα ενισχύσει τον τουρισμό. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση άμεσα», κατέληξε ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι η διαδικασία υποβολής ενστάσεων λήγει σήμερα Παρασκευή. Αν κάποια από τις 6 εταιρίες που υπέβαλλαν προσφορές για το έργο δεν καταθέσει ένσταση τότε η εταιρία «ΠΥΛΩΝΑΣ Α.Ε» θα αναγνωριστεί ως οριστικός ανάδοχος του έργου και θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την έναρξη των εργασιών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ