29.9.2016 15:12

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι Βρονταδούσοι

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙΟΥ

Στην αντεπίθεση περνούν οι κάτοικοι του Βροντάδου μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π» ότι η εταιρία που είχε αναλάβει την κατασκευή του hotspot στη ΒΙ.ΑΛ. ανακηρύχθηκε ανάδοχος της ανακατασκευής του κέντρου κράτησης του Μερσινιδίου με σκοπό την επαναλειτουργία του το αργότερα σε ένα μήνα από σήμερα.

Με αρχή την μαζική τους συμμετοχή στη χθεσινή κινητοποίηση, οι Βρονταδούσοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην επαναλειτουργία του Κέντρου ως χώρο κράτησης των παραβατικών μεταναστών σημειώνοντας ότι καμία από τις προϋποθέσεις που είχε εκφράσει η Αστυνομία δεν τηρήθηκαν.

«Στην πρόσφατη συνεδρίαση του συμβουλίου του Βροντάδου ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Αυγερινός είχε πει ότι για να ξαναλειτουργήσει το κέντρο απαιτούνται περί τις 135.000 ευρώ. Τελικά το Υπουργείο διέθεσε μόλις 72.000 ευρώ και η μόνη ουσιαστική αλλαγή είναι η περίφραξη που θα υψωθεί κατά ένα μέτρο.

Δεν περιλαμβάνονται ούτε κάμερες, ούτε επιπλέον σημεία φύλαξης, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Δεν έχει γίνει κουβέντα επίσης για τον αριθμό των Αστυνομικών που θα δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κέντρο. Θα έρθει επιπλέον δύναμη ή θα το λειτουργήσουν με τα σημερινά δεδομένα;», ανέφεραν οι ίδιοι στον «π».

Μάλιστα εξήγησαν ότι ετοιμάζονται να σταματήσουν οποιαδήποτε εργασία επιχειρηθεί στο Μερσινίδι από τα συνεργεία του αναδόχου.

«Θα είναι όλος ο Βροντάδος εκεί. Τι θα κάνουν; Θα μας συλλάβουν; Ας καταλάβουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Τα ψέματα τελείωσαν, όσο έπαιξαν με τις ζωές μας έπαιξαν», κατέληξαν σε δηλώσεις τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ