14.9.2012 10:46

Έθαψαν τα κλοπιμαία στη Νέα Μονή

ΘΕΜΑ ΩΡΩΝ Η ΣΥΛΛΗΨΗ 4 ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΕ ΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ

 
Στη σύλληψη 4 Αλβανών ηλικίας 24,24,30 και 31 ετών προχώρησαν αργά χθες το βράδυ οι άνδρες της Ασφάλειας Χίου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είναι οι ίδιοι που διέρρηξαν στις 08:30 το πρωί της Τετάρτης, οικία στον Κάμπο από την οποία απέσπασαν το ποσό των 7.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ.
 
Η αποκάλυψη
Η αστυνομική έρευνα από την αρχή κινήθηκε προς τα κοντινά πρόσωπα της οικογένειας του επιχειρηματία που έπεσε θύμα των διαρρηκτών. Έτσι αφού απέκλεισαν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα η έρευνα στράφηκε στην αλβανικής καταγωγής οικιακή βοηθό του σπιτιού.
Σύντομα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χίου, παρακολουθώντας την οδηγήθηκαν στα ίχνη του 31χρονου γιου της ο οποίος είναι και ο μοναδικός από τους 4 που έχει λάβει την ελληνική υπηκοότητα.
Οι αστυνομικοί λίγη ώρα αργότερα μετά την παρακολούθηση στα πλαίσια έρευνας προσήγαγαν τον 31χρονο νεαρό ο οποίος ομολόγησε ότι μαζί με τον έναν από τους δύο 24χρονους είχε υποδείξει στον 30χρονο και τον έτερο 24χρονο το σπίτι του επιχειρηματία.
Και οι δύο πάντως ανέφεραν ότι δεν συμμετείχαν στη διάρρηξη.
Οι αστυνομικοί συνεχίζοντας την έρευνα στο σπίτι του γιου της Αλβανής οικιακής βοηθού, αντιλήφθηκαν ότι στον πρώτο όροφο φιλοξενούταν και οι άλλοι δύο Αλβανοί ενώ βρήκαν μέσα σε ειδική κρύπτη το ποσό των 4.000 ευρώ.
Μετά την προσαγωγής τους στην Ασφάλεια , οι δύο νεαροί 30 και 24 χρονών αντίστοιχα, επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του 31χρονου συμπατριώτη τους ενώ υπέδειξαν στους Αστυνομικούς το σημείο που είχαν θάψει τα υπόλοιπα 3.000 ευρώ και τα χρυσαφικά.
Έτσι μετά από έρευνα σε αγροτεμάχιο λίγα μέτρα μακρύτερα από τη Νέα Μονή ανακαλύφθηκαν τα κλοπιμαία τα οποία μαζί με αυτά που βρέθηκαν στο σπίτι του 31χρονου επιστράφηκαν στο θύμα του περιστατικού.
Και οι 4 νεαροί οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 10:30 της Παρασκευής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ