Κοινωνία

7/4/14 15:17

τελ. ενημ.: 8/4/14 23:49

Έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό

ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΑΠΟ 17ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Ήρωας στα μάτια ηλικιωμένου συμπολίτη μας, έγινε με την αυτοθυσία του ο 17χρονος μαθητής της Β’ Τάξης του Τμήματος Μηχανικών Ε.Ν. του ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου. Ι. Γκάγκας.

Ο 17χρονος, όπως εξήγησε στον «π» η διευθύντρια του Σχολείου Α. Γιόμελου την περασμένη Πέμπτη στη διάρκεια περιπάτου προς τη Δασκαλόπετρα άκουσε τις εκκλήσεις 2 ηλικιωμένων στο λιμανάκι της περιοχής.

Τρέχοντας στο σημείο του υπέδειξαν συνομήλικο τους που από ατύχημα βρέθηκε στη θάλασσα. Ο 17χρονος χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξε στη θάλασσα, πέρασε κάτω από τον ηλικιωμένο και τον ανέσυρε στην επιφάνεια σώζοντάς τον από πνιγμό.

Η πράξη του 17χρονου έγινε γνωστή στο σχολικό του περιβάλλον με τη διεύθυνση να εκδίδει συγχαρητήρια επιστολή στην οποία σημειώνει:

«Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του ΕΠΑΛ Βροντάδου, αισθάνονται την ανάγκη να επαινέσουν δημόσια ,τον μαθητή  Γκάγκα Ιωάννη , που φοιτά στη Β΄τάξη του Τμήματος Μηχανικών Ε.Ν. , για την ηρωϊκή του πράξη , να διασώσει,  από ενδεχόμενο πνιγμό  ηλικιωμένο άτομο, στην Δασκαλόπετρα».

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση