7.4.2014 15:17

Έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό

ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΑΠΟ 17ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Ήρωας στα μάτια ηλικιωμένου συμπολίτη μας, έγινε με την αυτοθυσία του ο 17χρονος μαθητής της Β’ Τάξης του Τμήματος Μηχανικών Ε.Ν. του ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου. Ι. Γκάγκας.

Ο 17χρονος, όπως εξήγησε στον «π» η διευθύντρια του Σχολείου Α. Γιόμελου την περασμένη Πέμπτη στη διάρκεια περιπάτου προς τη Δασκαλόπετρα άκουσε τις εκκλήσεις 2 ηλικιωμένων στο λιμανάκι της περιοχής.

Τρέχοντας στο σημείο του υπέδειξαν συνομήλικο τους που από ατύχημα βρέθηκε στη θάλασσα. Ο 17χρονος χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξε στη θάλασσα, πέρασε κάτω από τον ηλικιωμένο και τον ανέσυρε στην επιφάνεια σώζοντάς τον από πνιγμό.

Η πράξη του 17χρονου έγινε γνωστή στο σχολικό του περιβάλλον με τη διεύθυνση να εκδίδει συγχαρητήρια επιστολή στην οποία σημειώνει:

«Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του ΕΠΑΛ Βροντάδου, αισθάνονται την ανάγκη να επαινέσουν δημόσια ,τον μαθητή  Γκάγκα Ιωάννη , που φοιτά στη Β΄τάξη του Τμήματος Μηχανικών Ε.Ν. , για την ηρωϊκή του πράξη , να διασώσει,  από ενδεχόμενο πνιγμό  ηλικιωμένο άτομο, στην Δασκαλόπετρα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ