3.5.2023 13:43

Έριξαν άγκυρα στο περιαστικό δάσος της Παναγίας Βοήθειας – Βίντεο

Μία εξαιρετικά σημαντική δράση, που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά δράσεων της Διεύθυνσης Δασών Χίου με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου, συμβάλλοντας ενεργά στον καθαρισμό του περιαστικού δάσους της Παναγίας Βοήθειας.

Διοίκηση, στελέχη και σπουδαστές, υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Δασών Χίου, καθάρισαν το δάσος από καύσιμη ύλη, πραγματοποιώντας μάλιστα και κλαδεύσεις, με στόχο τον κατά το δυνατόν περισσότερο περιορισμό του κινδύνου πυρκαγιάς σε ένα από τα περιαστικά δάση της πόλης με πανέμορφη θέα προς τα στενά Χίου – Τσεσμέ.

Τα κλαδιά στη συνέχεια οδηγήθηκαν προς τον κλαδοτεμαχιστή που έχει τοποθετηθεί στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή του Κοφινά, με τους Σπουδαστές και τον Διοικητή της ΑΕΝ Γιάννη Μάργαρη να σημειώνουν ότι η Ακαδημία θα συνεχίσει και στο μέλλον με αντίστοιχες δράσεις.

Στη σημαντικότητα της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αλλά και του εθελοντισμού, σε θέματα προστασίας των δασών, αναφέρθηκε με τη σειρά του ο κ. Τόλης Φλιούκας εκ μέρους της Διεύθυνσης Δασών Χίου, προτρέποντας τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στηρίζοντας τις δράσεις της Διεύθυνσης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ