10.12.2015 9:45

Έρχονται οι Ρώσοι κι αλλάζει όψη το λιμάνι

40 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΦΕΡΝΕΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 3 ΝΕΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΜΗΚΟΥΣ 45 ΜΕΤΡΩΝ

Να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση μόνιμου ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών από τρίτες χώρες επιχειρεί το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο που στη σημερινή συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής αναμένεται να εγκρίνει την προμήθεια 3 πλωτών εξέδρων συνολικού μήκους 45 μέτρων.

Ο σχεδιασμός

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρη οι 3 πλωτές εξέδρες θα τοποθετηθούν κατά σειρά στο σημείο όπου σήμερα δένει το Ψαριανό πλοίο στη νότια πλευρά και θα φθάνουν μέχρι και το ύψος της διασταύρωσης της οδού Κουντουριώτη με τη Λεωφόρο Αιγαίου σε μήκος 45 μέτρων.

Μέσα από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό το Λιμενικό Ταμείο επιχειρεί τη δημιουργία 40 νέων θέσεων ελλιμενισμού με δεδομένη τη διαρκή ζήτηση από ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών που επιλέγουν τη Χίο αφού τα τέλη είναι σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με αυτά της μαρίνας του Τσεσμέ.

«Με την τοποθέτηση των πλωτών εξέδρων θα αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα το θέμα του έντονου κυματισμού κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο, γεγονός που μέχρι σήμερα μας δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα. Η συνολική επένδυση θα κοστίσει περί τις 130.000 ευρώ και η απόσβεση υπολογίζουμε ότι θα γίνει μέσα σε περίπου ένα χρόνο», δήλωσε στον «π» ο κ. Μπελέγρης.

Να σημειωθεί ότι η συνολική προέκταση προβλέπει την τοποθέτηση πλωτών σε μήκος 60 μέτρων ωστόσο σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν σε 45 μέτρα.

Τέλος το Λιμενικό Ταμείο σε επόμενο χρόνο θα εξετάσει τη δυνατότητα μόνιμων αγκυροβολίων με σκοπό να μπει τάξη στη νότια πλευρά του Λιμένα, που όπως όλα δείχνουν σταδιακά μετατρέπεται σε μαρίνα σκαφών αναψυχής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ