27.6.2016 18:09

Εργοτάξιο τα Ψαρά

ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Με σκαλωσιές είναι ζωσμένα το Γυμνάσιο και το δημοτικό σχολείο Ψαρών. Αμέσως μετά το τέλος της σχολικής σεζόν άρχισαν οι εργασίες επισκευής των δύο κτιρίων, με έμφαση στο γυμνάσιο, που αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα. Ως δάσκαλος και διευθυντής του δημοτικού ο δήμαρχος Κώστας Βρατσάνος γνωρίζει ότι την θερινή περίοδο πρέπει να τρέξουν οι εργασίες για να είναι έτοιμα τα σχολεία να υποδεχθούν τους μαθητές το Σεπτέμβριο, γι’ αυτό δεν καθυστέρησαν καθόλου.

Για τις εργασίες θα διατεθούν 230.000 ευρώ, από το αποθεματικό του δήμου.

Ταυτόχρονα έχει αλλάξει όψη και ο οικισμός. Περισσότερες από 500.000 ευρώ διατέθηκαν για τους εξωραϊσμούς κοινόχρηστων χώρων και τις αναπλάσεις των πλατειών δημαρχείου και Βαρβάκη, της παλιάς παιδικής χαράς και για  την κατασκευή της πλατείας Ναυάρχου Αποστολή.

Ο δήμαρχος Κώστας Βρατσάνος δηλώνει ότι μετά από δύο χρόνια δουλειάς αρχίζει να φαίνεται το έργο που έχει γίνει, με κύρια έργα την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης  Απορριμμάτων που κόστισε 362.000 ευρώ και την αποκατάσταση του παλιού σκουπιδότοπου με προϋπολογισμό 77.000 ευρώ. Σειρά έχουν πάρε δημιουργία των πέντε περιπατητικών διαδρομών που έχει χαρτογραφήσει ο Γιώργος Χαλάτσης και η λειτουργία του πρατηρίου υγρών καυσίμων έως το τέλος του έτους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ