9.6.2016 16:14

Εργολαβικός χαμός για το clear way του αεροδρομίου

ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΑΝΑΒΟΛΕΣ) Ο ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ, ΜΕ 65 ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Μεγάλο εργολαβικό ενδιαφέρον, τέτοιο και τόσο που ακόμη και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έδειχνε να εκπλήσσεται, προκαλεί η νέα διαγωνιστική διαδικασία για την δημιουργία του clear way του αεροδρομίου, στην απαλλοτριωμένη βόρεια έκταση.

Η απόχη των μηχανικών από τις διαγωνιστικές διαδικασίες έχει λήξει και η Υ.Π.Α. είναι έτοιμη στις 3 Ιουλίου, το αργότερο, να έχει δώσει στη δημοσιότητα το νέο διαγωνισμό, που σύμφωνα με την υπάλληλο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Υ.Π.Α. Μ. Βαπορίδου συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να φτάσει και στην ολοκλήρωσή του.

«Το ενδιαφέρον που έχει συγκεντρώσει το έργο ίσως και εξαιτίας του μικρού προϋπολογισμού του που είναι 157.000 ευρώ και της χαμηλής εγγυητικής επιστολής, έχει δημιουργήσει και σε μας προσδοκίες ότι θα φτάσει το πολύ σε 3 μήνες στην ολοκλήρωσή του. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει πλέον ένας ενοποιημένος χώρος ιδιοκτησίας της Υ.Π.Α. στη βόρεια πλευρά που ουσιαστικά θα ορίζει τα νέα όρια του αερολιμένα, απαλλαγμένο από εμπόδια και σαφέστατα ασφαλέστερο για τις πτήσεις», αναφέρει στον «π» η Τεχνική Υπηρεσία της Υ.Π.Α.

64 μνηστήρες

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 64 εταιρίες βρέθηκαν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την εργολαβία, γεγονός που καταδεικνύει και την ανάγκη για έργα προκειμένου να υπάρχει δουλειά στις μεγάλες και μικρότερες τεχνικές εταιρίες, που λόγω του μικρού εύρους εκτέλεσης εργασιών που προβλέπονται (κατεδαφίσεις, καθαρισμός, περίφραξη κα.) δείχνουν να μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα της Υ.Π.Α., το clear way προς βορρά θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβρη, γεγονός που θα ανοίξει στη συνέχεια το δρόμο για την επέκταση και του διαδρόμου προσγείωσης- απογείωσης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ