3.12.2012 17:44

Εργαζόμενοι εναντίον εργαζομένων (ΒΙΝΤΕΟ)

• ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 4 ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΧΙΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Σε καθεστώς απόλυσης βρίσκονται την τελευταία εβδομάδα 4 εργαζόμενοι στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Χίου που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ το 2008, μετά την προσφυγή που κατέθεσαν συνάδελφοί τους στο ΣτΕ που συμμετείχαν σε προγενέστερο διαγωνισμό το ίδιο έτος.

Οι 4 εργαζόμενοι που προορίζονταν για την Αγροτική Τράπεζα, χωρίς δικαίωμα επιλογής τελικά μετατάχθηκαν στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ με δεδομένο ότι το μνημόνιο είχε απαγορέψει στις προσλήψεις στο δημόσιο.

Η υπόθεση άρχισε να μπερδεύεται όταν τα αποτελέσματα των προσλήψεων του δεύτερου διαγωνισμού ανακοινώθηκαν νωρίτερα από αυτά του πρώτου, γεγονός που οδήγησε σε καθεστώς αναμονής όσους είχαν πετύχει στον αρχικό διαγωνισμό μέσα στο 2008.

«Σήμερα συνάδελφοί τους από την Αθήνα διεκδικούν την απόλυσή τους γιατί εκείνοι δεν προσεληφθήκαν εξαιτίας της ποσόστωσης στις προσλήψεις που προβλέπει το μνημόνιο», είπε ο διοικητής του ΙΚΑ Ι. Αραμπατζής κάνοντας λόγο για φαινόμενα ανθρωποφαγίας.

Το σημαντικό στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι αν απολυθούν οι 4 εργαζόμενοι στο ΙΚΑ τότε τα κενά αυτά δεν θα αναπληρωθούν αφού κανένας από τους προσφυγέντες δεν έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για το ΙΚΑ Χίου, αλλά αποσκοπούν στο να παραμείνει μία θέση κενή και να ανοίξει μία αντίστοιχη στο κέντρο.

Εκτός όμως από τους ίδιους τους εργαζόμενους, προβλήματα αντιμετωπίζει και η ίδια η υπηρεσία αφού πρόκειται για στελέχη που έχουν εξειδικευμένες γνώσεις τις οποίες θα στερηθεί το ΙΚΑ αν τελικά απολυθούν.

Σε αυτά τα πλαίσια η ΑΔΕΔΥ σε συνεννόηση με το Ε.Κ. Χίου και το ΙΚΑ θα αποστείλουν άμεσα επιστολή στον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να ζητήσουν νομοθετική ρύθμιση ώστε να εξαιρεθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα αντιμετωπίζει γενικότερα όλο το Βόρειο Αιγαίου αφού από τη Λήμνο μέχρι και τη Σάμο σε καθεστώς απόλυσης βρίσκονται τουλάχιστον 17 εργαζόμενοι. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ