17.1.2013 10:34

Επίθεση σκύλου σε μαθήτρια στο Βροντάδο

• ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ

Τελειωμό φαίνεται ότι δεν έχουν τα συμβάντα με μαθητές στο σχολικό συγκρότημα του Βροντάδου.

Το τελευταίο σοβαρό περιστατικό συνέβη χθες λίγο πριν τις 10 το πρωί στη διάρκεια σχολικού διαλλείματος όταν αδέσποτος σκύλος που κυκλοφορούσε ελεύθερος στο προαύλιο επιτέθηκε σε μαθήτρια με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στο πρόσωπο.

Η νεαρή κοπέλα, μαθήτρια της πρώτης τάξης του ΕΠΑΛ Βροντάδου, είδε τον σκύλο να της επιτίθεται προσπαθώντας σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες να της αρπάξει το φαγητό που λόγω διαλλείματος κρατούσε στο χέρι της.

Ο σκύλος την δάγκωσε στο αυτί με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο «Σκυλίτσειο» λίγα λεπτά αργότερα.

«Γνώριζαν για το σκύλο»

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί τόσο η στάση των διευθύνσεων των σχολικών συγκροτημάτων του Βροντάδου όσο και της Δ.Ε. Ομηρούπολης που ενώ γνώριζαν την ύπαρξη του αδέσποτου δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα.

«Είχαμε δει τον σκύλο πολλές φορές να περιφέρεται μέσα στο προαύλιο.Δεν είχε δώσει δείγματα βίαιης συμπεριφοράς ή επιθέσεων. Όμως πρέπει να σημειωθεί ότι πολλές φορές στο παρελθόν είχαμε επισημάνει το συγκεκριμένο πρόβλημα στον Δήμο», ανέφερε στον «π» ο διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου Δ. Αθανασόπουλος.

Γνώστης του θέματος δήλωσε και ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Ν. Νύκτας υπογραμμίζοντας ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε γίνει προσπάθεια ακινητοποίησης και εμβολιασμού του σκύλου χωρίς όμως αυτό να καταστεί εφικτό.

Η νεαρή μαθήτρια πάντως μετά τις διαγνωστικές εξετάσεις πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Χίου ενώ θα ακολουθήσει ειδική αντιβιοτική αγωγή για το επόμενο διάστημα.

Ο σκύλος αναζητείται στο Βροντάδο προκειμένου να εμβολιστεί και να δεχθεί την ανάλογη μέριμνα που απαιτείται από τους Κτηνιάτρους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ