28.11.2012 15:13

Επιτέλους ανακύκλωση (ΒΙΝΤΕΟ)

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΡΑ Η 6ΕΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ»

 

Στην υπογραφή της πολυπόθητης σύμβασης για την ανακύκλωση στη Χίο, έπειτα από 1,5 χρόνο προσπαθειών, προχώρησαν σήμερα ο Δήμος Χίου με την ανάδοχο εταιρεία «Οικόπολις».

Η σύμβαση που προβλέπει την παραχώρηση υλικοτεχνικού εξοπλισμού με κάδους και άλλα μέσα έχει ισχύ για 6 χρόνια ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογραφή πάλι με τη συγκεκριμένη εταιρεία νέα σύμβαση αυτή τη φορά για την αποκομιδή των σκουπιδιών διάρκειας ενός έτους.

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ν. Μαρτάκη θα εξεταστεί το ενδεχόμενο η διαδικασία της αποκομιδής να περάσει στα χέρια του Δήμου, χωρίς όμως να αποκλείεται η εκ νέου παραχώρησή της σε ιδιώτη.

Σημαντικά νέα μέσα από τις δηλώσεις του μετέφερε ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης τονίζοντας ότι ήδη έχει έρθει σε επικοινωνία με εταιρίες κολοσσούς  όπως η Intracom και ο Άκτωρ προκειμένου να προχωρήσει η μηχανοποίηση της ανακύκλωσης στον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου, ώστε άμεσα να μετατραπεί σε ΧΥΤΥ γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εγχειρήματος στα 40 έως 50 χρόνια. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ