3.11.2015 13:46

Επίσημη πρώτη για τα Ταμπάκικα [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 40 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΕΥΕΛΠΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000 ΑΤΟΜΑ

Τις τελευταίες λεπτομέρειες της μετατροπής του πρώην εργοστασίου ιδιοκτησίας Γ. & Π. Ζαφειράκη στα Ταμπάκικα, σε οργανωμένο χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων εξέτασαν οι εμπλεκόμενοι φορείς στο πλαίσιο επιτόπιας σύσκεψης εντός του πρώην εργοστασίου το πρωί της Τρίτης.

Ταυτόχρονα με τη σύσκεψη οι Αστυνομικοί της Α.Δ. Χίου προχώρησαν στην καταγραφή των πρώτων 40 μεταναστών από το Αφγανιστάν με τη διαδικασία να διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας Γ. Κεβόπουλο, οι Αστυνομικοί θα απασχολούνται με την καταγραφή επί 24ωρης βάσης με αποτέλεσμα ο αριθμός που ευελπιστούν ότι θα εξυπηρετούν να ξεπερνάει τα 2.000 άτομα την ημέρα, σε περιόδους αιχμής.

«Αυτό που θέλαμε από την αρχή ήταν ένας ενιαίος χώρος για να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα και δεύτερον ζητάμε υποδομή και βοήθεια για να παίρνουν τα χαρτιά άτομα. Σήμερα ξεκινήσαμε δειλά τις πρώτες καταγραφές, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι δεν είχαμε πολλές αφίξεις. Απομένουν να γίνουν μερικά πράγματα από τον Δήμο και την Περιφέρεια όπως η τοποθέτηση τουαλετών και ο δρόμος πρόσβασης από τον χώρο στάθμευσης προς το κτίριο ώστε όλα να κυλίσουν ομαλά», εξήγησε ο ίδιος σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι αν τοποθετηθεί τηλεφωνική γραμμή και σύνδεση με το διαδίκτυο τότε τα μηχανήματα λήψης αποτυπωμάτων Eurodac θα μεταφερθούν από το Κέντρο του Μερσινιδίου στα Ταμπάκικα που θα αποτελέσει και το μοναδικό σημείο καταγραφής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ