9.1.2017 9:06

Επιμένει η «Αριάδνη» να κρατά στα λευκά τη Βόρεια Χίο

Με χιονοπτώσεις και παγετό ξημερώσε η εβδομάδα για τα χωριά της κεντρικής και βόρειας Χίου που παραμένουν ντυμένα στα λευκά για 3η συνεχόμενη ημέρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το βόρειο κυρίως τμήμα του νησιού ήρθε αντιμέτωπο με νέα χιονόπτωση με αποτέλεσμα πολλά χωριά να αποκλειστούν και πάλι.

Σύμφωνα με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας σημαντικά προβλήματα παρουσιάζουν οι εθνικές οδοί:

  • Χίου – Καρδαμύλων, από το ύψος του Θόλους και βορειότερα.
  • Χίου – Βολισσού, από το Αίπος κι έπειτα.
  • Χίου – Αυγωνύμων, από το ύψος των Καρυών μέχρι και τα Αυγώνυμα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 9 μηχανήματα της Περιφέρειας δίνουν τον δικό τους αγώνα προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτή ενώ έχει προγραμματιστεί η ρίψη αλατιού ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα παγετού.

Η θερμοκρασία στα χωριά της βόρειας Χίου αγγίζει μετά βίας τους 0 βαθμούς κελσίου ενώ στην πόλη ο υδράργυρος φθάνουν οριακά τους 3 βαθμούς.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στις προαναφερόμενες εθνικές οδούς ενώ καλό είναι να αποφεύγεται η μετακίνηση των οδηγών εάν δεν συντρέχουν έκτακτοι λόγοι.

Εξαιτίας του παγετού το Αστικό ΚΤΕΛ Χίου ανακοίνωση την ακύρωση των δρομολογίων προς Καρυές ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά Σχολεία σε Βολισσό, Καρδάμυλα, Λαγκάδα, Συκιάδα, Καρυές, Άγιο Γιώργη Συκούση, Θολοποτάμι και Λιθί. Επίσης το Γυμνάσιο και τα Λύκεια των Καρδαμύλων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ