7.11.2014 11:43

Επικίνδυνες αποστολές

Ειδική εκπαίδευση, φυσική κατάσταση και πάνω από όλα ιδιότητες αιλουροειδούς χρειάζεται να έχει κάποιος για να προμηθευτεί έναν καφέ, ένα αναψυκτικό ή ένα σάντουιτς το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο της Χίου.

Ύστερα από το λουκέτο που επιβλήθηκε στο κυλικείο, λόγω έλλειψης άδειας πυρασφάλειας, οι συνοδοί των ασθενών και οι επισκέπτες βρίσκονται ανάμεσα σε δρόμους όποτε θέλουν να αγοράσουν κάτι από τα μαγαζιά που λειτουργούν απέναντι από το Σκυλίτσειο.

Ο ένας δρόμος είναι να διανύσουν απόσταση, στην καλύτερη περίπτωση ενός χιλιομέτρου, κάνοντας τον γύρο του νοσοκομείου, βγαίνοντας από τη νέα πύλη προχωρώντας μέχρι την παλιά και διανύοντας κατά μήκος τον δρόμο μέχρι τα απέναντι καταστήματα κι επιστροφή με τον ίδιο τρόπο.

Ο άλλος δρόμος είναι να σκαρφαλώσουν στα κάγκελα που υπάρχουν στην αυλή, να κάνουν τα κομάντο, διακινδυνεύοντας ίσως κανένα χέρι ή πόδι και να βγουν στον κεντρικό δρόμο φτάνοντας πιο γρήγορα στον προορισμό τους.

Αυτόν τον παραλογισμό ζουν όλοι το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο και δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς να ανοίξει την μικρή πόρτα της παλιάς εισόδου, να εξυπηρετούνται όλοι πιο... ανθρώπινα χωρίς ταλαιπωρία και κίνδυνους, μέχρι να ανοίξει ξανά η καντίνα.

Αλλά πού να χωρέσει λογική στις μέρες μας χωράει από τα κάγκελα; Δε χωράει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ