25.7.2013 10:31

Επιχείρηση διάσωσης με 1 νεκρό βόρεια των Οινουσσών

ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΜΕ 46 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Άδοξο τέλος είχε το ταξίδι για έναν νεαρό Σύριο που αναζήτησε την ελπίδα μακριά από την θλιβερή πραγματικότητα του τόπου του, προτιμώντας τη φυγή σε ξένη χώρα, με παράνομο τρόπο.  

Ο συγκεκριμένος ήταν ο μοναδικός από τους συνολικά 46 μετανάστες που τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης επιχείρησαν να περάσουν στα ελληνικά σύνορα διασχίζοντας το Αιγαίο από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν έγινε αντιληπτό από το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Χίου τρία μίλια βορειότερα από τη βραχονησίδα Παναγία Οινουσσών, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι μετανάστες που επέβαιναν σε αυτό βρέθηκαν οι μισοί πάνω στη λέμβο και οι άλλοι μισοί στη θάλασσα σε κατάσταση υποθερμίας και εξάντλησης ενώ αμέσως σήμανε συναγερμός έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετείχε επικουρικά το ελικόπτερο Super Puma που εδρεύει στο νησί.

Κατά τη διαδικασία αναζήτησης ατόμων στη θάλασσα το ελικόπτερο εντόπισε το πτώμα του νεαρού μετανάστη λίγα μέτρα μακρύτερα από τη λέμβο. Αμέσως τον ανέσυρε και τον μετέφερε στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του, μάλλον από πνιγμό.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους 45 μεταφέρθηκαν με το σκάφος του Λιμενικού στο Λιμάνι της Χίου στις 05:30 όπου έγινε η καταγραφή τους ενώ μέσα στην ημέρα θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για εμβολιασμό και τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ