18.11.2016 12:36

Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες

ΜΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ 4ου ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

Το αργότερο στις αρχές του 2018 θα είναι έτοιμος ο δρόμος  και θα  δοθούν  στην κυκλοφορία τα δύο χιλιόμετρα του 4ου τμήματος  της  παράκαμψης της πόλης της Χίου, από τη διασταύρωση του κεντρικού εσωτερικού  δρόμου Χίου – Καρδαμύλων στο γεφύρι του χείμαρρου Κουφού στα  Λιβάδια, έως το Τάγμα του δεσπότη.

Ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς  επισκέφτηκε χτές το τμήμα  που έχει διανοιχθεί  και  ενημερώθηκε επιτόπια  για τις εξελίξεις.

 Για την έναρξη και την εξέλιξη των πρώτων εργασιών ενημερώθηκε από τον  Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατή Γδύση και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας Λευτέρη Παπαλάνη.

«Ο ζωτικός δρόμος  θα δοθεί στη διάθεση του κοινού πολύ νωρίτερα από το συμβατικό χρόνο παράδοσης. Θα αλλάξει η ζωή των περιοίκων, τα δημοτικά έργα κατασκευάζονται με γνώμονα το ευρύτερο κοινό καλό. Βασική μας προτεραιότητα είναι  η ολοκλήρωση του πρώτου και του τέταρτου τμήματος του έργου, ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια,  έγινε μεγάλος αγώνας για να κατατεθούν έγκαιρα οι πιστώσεις των απαλλοτριώσεων και να ξεκινήσει η διαμόρφωση του χώρου», δηλώνει με ανακούφιση. Μόνη τυπική  εκκρεμότητα η οποία δεν επηρεάζει την εξέλιξη των εργασιών.

Ανάπτυξη ή καταστροφή

Κάτοικοι της περιοχής επέστησαν την προσοχή στο δήμαρχο  και του τόνισαν  ότι αν δεν γίνει σωστή κατασκευή το έργο που μπορεί να αναδειχθεί  σε όχημα ανάπτυξης, θα καταστρέψει την περιοχή.

«Η περιοχή είναι αγροτική, ο χείμαρρος Κουφός πλημμυρίζει και το πολύτιμο έργο μπορεί να μας  καταστρέψει», δηλώνει η κάτοικος Ευτυχία Προκοπίου. Το χαρακτηρίζει  πολύτιμο και  αναπτυξιακό, αλλά επισημαίνει ότι οι περίοικοι θα καταστραφούν αν δεν κατασκευαστεί με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

«Δεν διαφωνήσαμε με το έργο, ο δρόμος είναι πολιτισμός, ανάπτυξη, εξέλιξη,  συμφέρει την τοπική κοινωνία, αλλά  πρέπει να γίνει σωστή κατασκευή. Αν  γίνουν κακοτεχνίες ο Κουφός θα μας πνίξει», επισημαίνει και καταθέτει την αγωνία της για την εξέλιξη των εργασιών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ