17.11.2015 20:13

Επέτειος Πολυτεχνείου: «Αποθέματα αντίστασης και ελπίδας»

Με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις μία εκτός και μία εντός του Πανεπιστημίου Αιγαίου εορτάστηκε και φέτος η 42η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η συγκέντρωση των ΚΚΕ/ ΠΑΜΕ

Στα επίκαιρα μηνύματα που εκπέμπει η ημέρα του Πολυτεχνείου εστίασαν τα στελέχη του ΚΚΕ στην εκτός Πανεπιστημίου συγκέντρωση τονίζοντας ότι η απαίτηση για λαϊκή κυριαρχία και έξοδο της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ.

«Κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι ένα από τα συνθήματα ήταν έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ. Δυστυχώς γι αυτούς οι συγκυρίες είναι τέτοιες που μας υπενθυμίζουν τον ρόλο αυτών των μηχανισμών», ανέφεραν οι ίδιοι.

«Η ελπίδα στη νέα γενιά»

Δυναμική σε παλμό ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Χίου σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς και συνδικαλιστικά σωματεία.

Εντύπωση προκάλεσε για πρώτη φορά ο χαιρετισμός του εκπροσώπου του σωματείου των Αστυνομικών του νησιού που στάθηκε στη σημασία εορτασμού της ημέρας καθώς και στις αξίες που διαμορφώθηκαν στην περίοδο της μεταπολίτευσης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Χίου, που απηύθυνε χαιρετισμό, ο κυβερνητικός βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΛΑ.Ε. και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Η ελπίδα αυτή της χώρας είναι η κοινωνία και ο λαός της. Πιο πολύ όμως η νεολαία της που πρέπει να πάρει τα ηνία του αγώνα και να παλέψει δυναμικά για τη ζωή της. Κανείς μας δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ούτε με τα νομοθετικά τετελεσμένα ούτε με την υποτέλεια που θέλουν να οδηγήσουν και να επιβάλλουν στον λαό μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα υπερασπίζοντας κατακτήσεις, αρχές, αξίες και κυρίως τη Δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε», ανέφερε στο μήνυμά του το Εργατικό Κέντρο.

Η εκδήλωση έκλεισε με πορεία διαμαρτυρίας και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων της οδού Δημοκρατίας. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ