21.8.2012 0:03

Επέστρεψαν το αίτημα για βοήθεια στους γείτονες

- ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Τη βοήθεια από την τουρκική πλευρά σε ότι αφορά τον αγώνα για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου της Χίου, φαίνεται ότι απέρριψε η πολιτεά σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν στον «π» δημοσιογράφοι των Τουρκικών Μ.Μ.Ε., σε Σμύρνη και Τσεσμέ.
Όπως είπαν οι ίδιοι η πυροσβεστική διοίκηση της Σμύρνης προσφέρθηκε να δώσει χείρα βοηθείας μεταφέροντας πυροσβέστες, οχήματα αλλά και μικρού τύπου αεροσκάφη στη Χίο προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση των μετώπων που εδώ και 3 ημέρες καίνε το νησί.
Η απάντηση από την ελληνική πολιτεία ήταν άμεση, αφού σύμφωνα με τους Τούρκους δημοσιογράφους το αίτημα για βοήθεια επεστράφη στους γείτονες άγνωστο για ποιο λόγο μέχρι στιγμής.
Άγνοια για το περιστατικό πάντως δηλώνει η πλειονότητα των φορέων της Χίου, ενώ η πολιτεία διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση, ότι υπήρξε αίτημα για βοήθεια από τουρκικής πλευράς. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ