13.5.2016 10:09

Επεκτείνονται τα σκίαστρα στις παρόδους της Απλωταριάς

ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ

Την απόφαση του Δήμου να επεκτείνει την τοποθέτηση των σκιάστρων στις παρόδους της Απλωταριάς από τη φετινή μάλιστα θερινή περίοδο, δημοσιοποίησε μέσω του «π» ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γ. Καραμανής λέγοντας ότι πρόκειται ουσιαστικά για τη συνέχιση του έργου που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015.

Τι προβλέπεται

Αναφερόμενος στην επέκταση του έργου ο κ. Καραμανής επεσήμανε ότι εκτός από τα περσινά σκίαστρα που τοποθετήθηκαν κατά μήκος όλης της Απλωταριάς φέτος θα τοποθετηθούν επιπλέον σκιάστρα και στις παρόδους, σύμφωνα με τα αιτήματα που καταγράφηκαν από τους εμπόρους την περσινή χρονιά.

«Συνολικά το μήκος των παρόδων είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Απλωταριάς. Συνεπώς και με δεδομένα τα οικονομικά του Δήμου, τα νέα σκίαστρα δεν θα τοποθετηθούν σε όλα τα σημεία. Έχουμε καταγράψει τα αιτήματα, θα τα αξιολογήσουμε και θα πάρουμε τις όποιες αποφάσεις σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου. Θα ξεκινήσουμε από την πρώτη πάροδο της Απλωταριάς αλλά δεν μπορώ να σας πω μέχρι ποιο ύψος θα φθάσουμε», ανέφερε ο κ. Καραμανής, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι όποιες πάροδοι μείνουν ακάλυπτες φέτος θα καλυφθούν το καλοκαίρι του 2017.

Ο χρόνος

Προκειμένου να εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος, αφού πέρσι τα σκίαστρα τοποθετήθηκαν τον Ιούλιο, η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη οι όποιες ενέργειες να ληφθούν άμεσα. Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να υπάρξει συζήτηση για τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος αλλά και του Προϋπολογισμού του Δήμου ώστε να προχωρήσει η τοποθέτηση σκιάστρων στις παρόδους.

«Αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι αν υπάρχει διαθεσιμότητα στο ίδιο υλικό και στα ίδια χρώματα. Αν είμαστε εντάξει, από αυτή την άποψη τότε αμέσως μετά τα περσινά σκιάστρα θα τοποθετηθούν τα καινούργια στις παρόδους», κατέληξε ο κ. Καραμανής.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ