4.7.2016 11:02

Επεισοδιακή σύλληψη μετανάστη στο κέντρο της πόλης [ΒΙΝΤΕΟ]

ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΣΕ ΝΤΑΛΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

Ολοένα κι αυξάνονται τα περιστατικά με μετανάστες και πρόσφυγες που επιχειρούν να ταξιδέψουν λαθραία με προορισμό τον Πειραιά. Το βράδυ της Κυριακής η Ασφάλεια του Λιμεναρχείου εντόπισε 4 άτομα τα οποία ήταν κρυμμένα σε νταλίκα κι επιχείρησαν να ταξιδέψουν παρά την απαγόρευση που έχουν επιβάλλει τα Υπουργεία Ναυτιλίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Παρότι οι 3 συνελήφθησαν χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν ίσχυσε το ίδιο και με την περίπτωση του 4ου μετανάστη ο οποίος μόλις έγινε αντιληπτός άρχισε να τρέχει προσπαθώντας να διαφύγει της σύλληψης.

Το περιστατικό παρακολουθούσε από άλλο σημείο του λιμένα ο συμπολίτης μας Μιχάλης Μάντικας που μόλις είδε τον μετανάστη να προσπαθεί να διαφύγει τον κυνήγησε μέχρι που ο τελευταίος επιχείρησε να σκαρφαλώσει στα κάγκελα της Εθνικής Τράπεζας και να μπει στον προαύλιο χώρο.

«Είμαι πρώην συνάδελφος των παιδιών. Στρατιωτικός κι εγώ και αντιλαμβάνομαι τις συνθήκες που δουλεύουν. Δεν μπορούσα να μείνω αμέτοχος. Έτσι έτρεξα και τον πρόλαβα στα κάγκελα της Εθνικής. Την ώρα που προσπαθούσα να τον κατεβάσω κάτω επιχείρησε να μου πιάσει το κεφάλι και να μου το καρφώσει πάνω στα κάγκελα. Ευτυχώς με όλη μου τη δύναμη τραβήχτηκα πίσω και λίγο αργότερα τον ακινητοποίησα», ανέφερε ο κ. Μάντικας στον «π».

Όπως πάντως τον ενημέρωσαν λίγη ώρα αργότερα οι λιμενικοί, μπορεί η ενέργειά του να ήταν καθοριστική για τη σύλληψη πλην όμως ήταν… στα όρια της νομιμότητας (!). 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ