30.11.2015 16:24

Επαναδημοπρατείται ο φωτισμός του Θόλους

Την απόφαση επαναδημοπράτησης του διαγωνισμού για τον ηλεκτροφωτισμό του Θόλους και τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα προσήλθε μόνο ένας μειοδότης ο οποίος παρείχε έκπτωση 55% επί της προϋπολογιζόμενης αξίας του έργου.

Έτσι, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό καθώς το υψηλό ποσοστό έκπτωσης ήταν κάτι που προβλημάτισε τους αιρετούς.

«Η μοναδική εταιρία που εμφανίστηκε ήταν από τη Θεσσαλονίκη. Έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε νέα διαδικασία ώστε να εξασφαλίσουμε την παρουσία εταιρειών που μπορούν να εγγυηθούν τη σοβαρή και άνευ προβλημάτων εκτέλεση των έργων», ανέφερε στον «π» ο Στ. Κάρμαντζης.

Τι προβλέπει το έργο

Με βάση τη μελέτη που έχει συνταχθεί προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

1. Στο τμήμα της Ε.Ο. Χίου Καρδαμύλων στη θέση «Θόλος» πρόκειται να εγκατασταθεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού σε μήκος περίπου 1.200m σύμφωνα με την Τεχνική Μελέτη. Το δίκτυο θα αποτελείται από φωτιστικά σώματα τύπου LED επί ιστών ύψους 9m με μονό βραχίονα μονόπλευρα ανά 30 m περίπου. Η εγκατάσταση θα ηλεκτροδοτηθεί από το δίκτυο της ΔΕΗ μέσω πίλλαρ ηλεκτροφωτισμού.

2. Η συντήρηση των εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό δίκτυο της Χίου.

3. Η συντήρηση φωτεινών σηματοδοτών στους κόμβους: α) Χριστός – Βαρβάσι β) Φάρκαινα – Παραλιακός γ) Γηροκομείο δ) Αγιοδεκτινή 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ