15.4.2012 12:53

Εντυπωσίασε ο Ρουκετοπόλεμος

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150.000 ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ

Η ύφεση των καιρικών φαινομένων από το απόγευμα του Μ. Σαββάτου, ευνόησε τελικά τη διεξαγωγή του Ρουκετοπόλεμου που μέχρι τελευταία στιγμή κανείς δεν ήξερε αν θα πραγματοποιηθεί λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης.

Το έθιμο που για άλλη μία φορά τράβηξε τα βλέμματα της δημοσιότητας, διήρκησε πάνω από 5 ώρες με τις 150.000 και πλέον ρουκέτες και τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα να κάνουν τη νύχτα- μέρα, μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.

Ο χώρος γύρω από τα συνεργεία αλλά και πέριξ των δύο ενοριών ήταν ασφυκτικά γεμάτος με κόσμο ενώ από τον Άγιο Μακάριο του Αίπους παρακολούθησαν το έθιμο οι 150 αυτοδιοικητικοί παράγοντες των Μικρασιατικών παραλίων που έφθασαν στη Χίο το απόγευμα της Μ. Παρασκευής.

Φέτος λόγω της βροχόπτωσης που προηγήθηκε δεν σημειώθηκε καμία πυρκαγιά, γεγονός όμως που δεν εφησύχασε την Π.Υ. Χίου που βρισκόταν στο σημείο με 2 οχήματα με 7 άνδρες, 2 οχήματα της ομάδας  «Ο» με 3 εθελοντές πυροσβέστες και μία υδροφόρα του δήμου με 10 άτομα.

Το μοναδικό αρνητικό είναι μερικές μικροζημιές σε οικίες γύρω από τις εκκλησίες και 3 μικροεστίες πυρκαγιών που σβήστηκαν άμεσα από τους περίοικους. 

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK TOY ΠΟΛΙΤΗ

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ